Rutiner

När man varit inomhus en hel dag och hemkommen från stallet så älskar jag att få sätta på mig skorna och gå på en lång promenad. Finns nog inget skönare än att bara få komma ut och rensa hjärna efter dags arbete.
Jag älskar att få va ute i friska luften och jag märker hur mycket bättre Smilla sover när hon fått i sig massa frisk luft, och king kräver ju sina promenader oxå.
I vår familj gäller verkligen " det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder"

Nu när man helt plötsligt står här med en tio månaders bebis och tänker att vart i hela friden tog tiden vägen ? Ska hon verkligen snart fylla 1 ? Hur är det möjligt ? Så blir jag sjukt medveten om att tiden springer verkligen iväg utan att man hinner med.
Men dessa 10 månaders som har gått har verkligen vart en dans på rosor. Enligt oss själva så har vi nog ett exemplariskt barn. Hon utvecklad precis som hon ska och vi har androgyn behövt kämpa med något nått större. Hon sov i sitt egna rum när hon va 2 veckor. När hon va 1,5 månader gammal slutade hon äta på nätterna (vilket hon bestämde helt själv) och helt plötsligt började barnet sova till 8-10 på morgonen. Första natten vakna jag och Daniel och trodde nästan att hon va död eller att vi inte hört henne. Smög in och kolla på henne där hon låg och sov som en stock och så fortsatte det. Så trötta småbarns förälder har vi aldrig varit.
Hon låg gärna i sitt babygym eller babysitter på dagarna och mös med sig själv. När hon börja sitta så satt hon gärna på en filt och lekte med sina leksaker.
Vid 4 månaders ålder började vi med smakportioner och det va klart att hon tyckte det va väldigt märkligt det vi stoppade i munnen på henne men med lite lika knep så lossna det ganska snabbt på henne och vi började ta bort ersättningen mer och mer. När hon va 6 månader ca så åt hon inte ersättning alls längre utan åt mat och frukt.
Idag har vi vad vi själva tycker fått in bra rutiner på henne.
Hon vaknar vid 9 ca och ligger och drar sig och leker lite med sina mjukisar hon har i sängen så efter ett tag hämtar vi henne och vi äter gröt.
Vilar en sväng runt 10:30.
Äter lunch vid 12 och då äter hon en hel burk.
Äter mellan mål 14:00 som består av smörgås och yoghurt.
Sover en sväng runt 15:00
Äter middag vid 16:00. Då äter hon 1/2 burk
Välling vid 18:30
Gröt och sängdax vid 20:00

Det funkar på våran fröken iaf och hon är nöjd. Det är det viktigaste. Tycker det är jätte svårt att få till bra rutiner så man får ju pröva sig fram helt enkelt. Men jag tror vi har hittat det rätta nu.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/229788/images/2012/pic_198896733.jpg" class="image">


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0