Om 2 veckor så..

Söndag igen.. Fasiken va helgerna springer iväg !! Till helgen ska ja bege mig ut på sjön och åka lite båt. Julbord med hjärtats jobb. Kommer bli helt toppen. Få lite avkoppling från huset ett sväng.

Varit ute och ridit nu på morgon kvisten. Va skönt att komma ut och få lite luft. Ska packa lite saker i kartonger innan vi ska dra till Berggårdsvägen och dru upp de sista i golvet i badrummet.

Försökt få tag på halva Torsby för en kopp kaffe men antligen så dom inte hemma eller inget svar. De är verkligen meningen att ja ska packa :)

Tack Goa Lena för pepp samtalet igår :) De fick mig verkligen på fötter igen så nu är ja med på bana igen. Ja behövde de !!!

Ska lägga upp dom nya bilderna oxå på huset men de har inte helt enkelt blivit av ännu.

Drar in i kartongernas värd nu.

Hej

1 Dag kvar.

Nu är de bara 1 dag kvar tills vi får köket :) Härligt. Så alla som inte har nått planerat får gärna komma till Berggårdsvägen och skruva lite ;)
Ska bli underbart att äntligen få börja med nått sotort som kommer ge resultat till nått fantastiskt. Tror att vi att vi kommer bli bra nöjda med vårt kök. Man ska ju använda så mycket så de är ju viktigt att allt stämmer oxå.


Så här ser luckorna och skåp ut som vi beställt.


Tyvärr så kan ja inte ladda upp bilderna på vårt kök från ikea. Vete fasiken va som har hänt. Så ni får se när de kommer upp i stället :)

 





Upp & ner. Fram och tillbaka.

Ja lovar fröken Lunde att bilder kommer. För tillfället så finns de inte så brutalt mycket ljus i huset för elektrikern håller på att dra om all ström. UT med allt de gammla och in med nya ledningar i hela huset. Ska de göras om så ska de ordentligt. Ska försöka ta lite bilder idag om de finns lite ljuse när vi åker dit med lite saker.
Men de går framåt iaf vil ja lova. Hela huset är gipsat och klart. Är bara köket kvar men där är de ju lite speciellt oxå.
Eftersom ja villa a bra ljus i köket så kom Daniel & mister P överens om att de skulle sättas in 15 spotts i taket som är LED lampor så nu va de fasiken oxå om vi nte skulle se ordentligt där :) Blir även LED lampor i badrummet. Är desamma att sätta in de för allt kommer bytas ut mot led så småning om ändå. Dom är lite dyra ännu men...
Dimmer får vi i nästan alla rum oxå. De gillar ja :) Få välja själv vilken ljusstyrka man vill ha.
En anna sak som vi kom på igår är om vi får in badkaret genom dörren.. Den är så smal och badkaret är ju lite konstigt i formen så de här ska bli väldigt spännade att se de....

Skulle egentligen vilja åka till karlstad till helgen oxå. Dels för att lilla goa Stina fyller år idag och ta med finmöbeln hem. Så den finns hemma :) Ja är oerhört liv rädd för att någon av sakerna ska bli slutsålda.. Va fasiken gör man då... Tror inte min babe är så sugen på att dra ner med tanke på att vi varit ner varje helg nu :)


Igår va min häst väldigt billig vill ja lova. Så idag sitter ja här med en blåtira. Han lyckades att knäa mig rätt över ögat när ja satt och tvätta hans ben. 750Kg som börjar svinga sitt ben och rött över mitt lilla öga.. Kan lova att de gjorde ont. Så idag är ja svälld och blå :) Snyggt så !!!




Sund kost ?

Nästan varannan blogg man läser så står de om träning & viktminskning. Ja skulle bra gärna vilja se hur deras kost vanor ser ut en dag :) Om dom äter så rätt som dom tror att man sak göra. För att man ska få en sund & fin kropp när man vill gå ner i vikt så är de ju samtidigt väldigt viktigt att man äter rätt sorts fett. Utan fett så blir de inte bra. Kroppen behöver fett och får den inte de så är de därför som man lätt går upp i vikt igen. De blir en jojo bantning helt enkelt.


Fort ska de gå.

Nu händer de saker i huset vill ja lova :) Halva huset är gipsat redan. Va dom jobbar fort vill ja säga. Så nu är de bara för mister tapetserare att komma och börja :)

Fredags kväll är räddad iaf, Då kommer köket så då är de bara att börja skruva som en tok.. Jösses va skruv de är. Alla som köpt en ikea möbel vet ju hur lång tid de tar i bland att få i hopp de hela. Här har familjen Engström/Frykedal köpt ett helt kök. De är tur att ja inte vet nu hur mycke skruvning de är  :) haha

I kväll ska vi beställa den sista tapeten och sedan hem och börja packa och köra lite saker. Måste börja med de nu så vi inte står där med allt om 3 veckor. Nästa helg försvinner ju helt för då ska vi ut och åka båt. Ska med mitt hjärtas jobb och äta julbord på stora båten. Fasiken va skoj !!

Men igår va ja iaf duktig. De spöregna ut men Åsa & Frida trotsa regnet och gick ut på en ridtur. De va total mörker kan ja lova. Regna & Blåste som fasiken. Va mer än blöt när vi kom in. Som tur va så hade ja satt på mig en regnjacka. Men ridbyxorna va dyngsura.


V.48

Ja då va de dax för en ny vecka med nya utmaningar :) Den här vecka är den största utmaningen att börja packa. Om 3 veckor ska vi bo i vårt lilla hus !! Igår när vi stod i all bråte så hade ja väldigt svårt att se att allt ska va klart om 3 veckor. Ja ni förstår alla som vart inne och kollat. Men som tur är så har vi våra snickare som går där dagarna i ändå nu.  Så denna vecka kommer de förmodligen hända grejer. En vägg som flyttats ska upp tillbaka, Elektrikern kommer idag och ska dra den nya elen, Taket ska sänkas i hela huset, Nytt golv ska in överallt, Rörmokarna kommer nästa vecka och gör klart så kakelsättaren kan komma, Gips ska upp på alla väggar, Köket kommer på fredag, Hålet för den gammla trappen ska läggas igen och fixas till golv. Tapetseraren väntar bara på att alla gips ska komma upp så han får börja. Allt detta ska va klart på 3 veckor. Ja vi får väl se :) Men ja litar på all hantverkare vi har. Väldigt duktiga och pålitliga människor !!

Kommer bli sjukt spännande att se hela förändringen för som sagt, Just nu är de väldigt svårt att se :)

Fredag hela veckan.

Idag är de ju bästa dagen på hela veckan :)  Gött. Ska måla lite idag. Passa på att rida när ja slutar så tidigt oxå.
Igår kväll hade vi ju som sagt en vilo dag från huset men ja va så nyfiken på allt hur de hade gått för snickarna så vi va tvungen dit på vällen och kolla :) Fasiken va bra de blir med den nya trappan, De enda är att ja ska klura ut hur ja får bort platsen på golvet som ligger under nu :) Men de är en liten skitsak i allt de här. Ska åka till Karlstad i helgen och handla hem kakel, klinkers & våra garderober.
Nu är de bara 1 vecka kavr tills vårt kök kommer oxå :) Om 3 veckor ska vi flytta in så de är nog dax för Engström att börja packa lite !!!

Trött på...

Nu börjar ja verligen känna av tröttheten mer och mer. Är på ett urusel humör. Skulle lätt kunna tänka mig att bara ställa mig och skrika åt någon. Trött på människor som gärna vill få sig själv att framstå som dom bättre fast fallet inte är så. Trött på att känna  mig överkörd. Trött på att allt ska kosta så förbannat mycket. Trött på att de ska va så grått och kallt hela tiden. Trött på att vi har så jädrans mycket kvar att göra med huset och packning. Ja är fan trött på de mesta för tillfället. Idag ska ja nog lägga mig under täcket och isolera mig från omvärden tror ja så folk slipper mitt dåliga humör. För tyvärr så kan ja bli lite lätt otrevlig när de blir så här...



Lite renoverings bilder

Här har vi lite renoverings bilder. Speciellt till Hanna som är i karlstad och inte ser va som händer ;)

               

Detta är köket iaf.

Ska ta flera idag Hanna så du får se dom andra väggarna i rivit :)

Tröttare än nånsin.

Vilken dag.. Helt slut i kropp & huvud. För första gången så ser ja inte fram emot ett dugg att åka till huset & fixa. Vill bara hem och dra täcket över huvudet och som tills i morgon när klockan ringer. Är väl sviterna från den milda gris sjukan som sätter sina spår. Måste till hästen direkt ja slutat, Hem och kanske slänga i sig en korv eller 2. Iväg till XL bygg & fixa golv och tak och sedan vidare till huset då snickarna kommer i em med sina saker och ska kolla i vilken tur ordning allt ska tas. Äntligen !! Va ja har längtat efter att dom skulle komma vill ja lova :) Men nu !! Fortsätta målningen av bodegan så den blir klar någon gång. Ska börja med den riktigt målarfärgen nu.

Har en timma kvar på jobbet att härda ut. Sedan vidare till nästa. Kommer sova bort hela julen :)




Job jobb jobb. Bara en massa jobb :)

Då va de måndag igen.. Jösses. Nu går helgen ännu fortare än va ja trodde den kunde göra.
Har en massa kort i kameran som visar förvandling på huset. Eller just nu är de väl mest en massa rivningsbilder :) Gud så de där ser ut !!
Idag ska ja iaf fortsätta med min målning av bodegan. Kommer ta måånga dagar till innan den blir klar. men de blir väldigt ljust och fint iaf !! Härligt.
Tyvärr så har min häst kommit lite i skym undan och ja som skulle ha kommit i gång med träningen ordentligt med han nu. Men ja får helt enkelt vänta tills de lugnat ner isg lite i huset. Skulle behöva börja med någon mera träning men de finns inte nu. Men när huset är klart så blir de häst träning Promenader och silver stjärnan igen. De blir fina grejer de :) finns inte tid till mera. Och träna med hästen mina vänner. De är fan svettigt de. Man blir helt slut i kroppen.

Nu ska ja jobba lite till. Sedan blir de till att åka till satllet innan ja drar till huset.

ett stycke kök helt borta.

Köket är nu helt utblåst :) Händiga män i huset igår kväll vill ja  lova :) Ska lägga in lite bilder så småning om så ni får se vad som händer :)
Hanna & Jag målade alla kvistar igår i Bodegan så nu är de bara att börja förvandligen av den idag. Härligt !! Kommer bli så sjukt mycket ljusare än vad de är nu. Skulle behövas köpa vit betong färg oxå så man kan måla alla väggar i källaren men de får ta eftersom.

Kommer ju inte hinna med att ha ett socialt liv på ett tag framöver och folk har nog insett de för igår fick vi besök :)

Men koppen den är helt slut, redan :) Tröttsamt detta. Mer än va ja troode faktiskt men de blir ju lite bättre snart då snickarna kommer och ska göra sitt och då behöver vi inte slita som tokar.

Ska bli härligt att få klart allt till badrum och kök till helgen. Behöver man inte tänka på de mera.

Nästa pass

Snart slut på arbetsplats 1 :) Ska ka direkt till stallet och ta hästen p en kort tur. Får inte glömma av han heller i all renovering. Sedan hem och svida om. Slänga i sig lite mat som mamma lagat :) Toppen att bara värma i micron. Sedan dra iväg till home sweet home. Idag kom en stor konteiner som all jävla bråte ska kastas i så nu är de bara att kavla upp armarna. Svärfar komemr och hjälper till med rivningen och marie skulle kanske komma och hjälpa mig med målningen i bodegan :) Där allt ska målas vitt men kvistarna mste börjas att behandla. Måste börja att domumentera allt innan vi börjar riva så vi får före & efter bilder.

Ikväll kör vi ett lång race !!


Verklighet.

Nu är vi husägare på riktigt. Pappren är påskrivna, sista summan är betald och vi har fått nyckeln i handen :)
Igår när vi va där och gick så känndes de konstigt. Har inte rikgtigt fattat att de är vårt ännu. Måste känna på meningen "vårt hus" ett tag till tror ja innan ja fattar att de är sant. Första gången ja svängde in där igår kändes de som att ja va i någon annans hus.
så igår va vi och besällde tapeter till alla rum. Fick till tapeter som kommer passa oss som bara den ! Ljust och fint blir de. Idag kommer snickaren och ska kolla på allt jobb som han ska göra.
Älskade babe ska börja riva tapeter idag och ja ska själv åka och köpa lite vit färg och börja måla alla lister,dörrar och tak.
Men nu är de vårt, Vår renovering, Vårt dröm hus, Vår framtid. Berggårdsvägen 14.


Hur söt får man inte bli...


1dag kvar nu.

så va de söndag igen.. Jösses va fort de går. Igår va vi på 30 års kalas. Va super skoj och tiden gick så jädrnas fort. Men jösses va skoj :) Så tack madde och allihoppa !! De va exeplariskt.

Idag kommer de folk och tittar på lägenheten oxå. Fasiken va nice de vore om vi blev av med den nu. Men vi får väl se hur de går.
Nu är de bara 1 dag kvar tills vi äntligen får vårt hus :) Vårat hus !! De är ju underbart. Ska lägga mig tidigt i kväll så de blir i morgon fort ;)

Nu ska ja se om ja kanske kan få upp den mitt hjärta så vi kan äta lite frukost.

Nu är de Fredags mys.

Fredag. Älskade dag !! Men idag ska ja verkligen på nått som ja aldrig trodde att ja skulle gå på men.. Ska med min kära man på lag fest så Åsa kommer infinna sig på Lasse Stefanz ikväll.. Ja ni som känner mig vet ja att dansband är ju de absolut värsta ja vet men vad gör man inte för sin man :) Hanna & Jonas ska ju oxå med på middagen så de känns väldigt skönt !!! 




På våran gata i stan..

Nu va de allt ett tag sedan ja va in här. Har inte riktigt haft tid. Hra haft tok mycket att göra kan ja lova både här & där.
Har firat Halloween med tösera iaf och de va super skoj !! Vilken lyckad kväll de blev :)

Idag hade dom första flingorna kommit på backen oxå när ja åkte till jobbet och plötsligt kände ja mig lite så där extra glad på morgonen. Av någon anledning så blir ja alltid extra glad när snön kommer. de är så fint och de blir ljust. Ja gillar verkligen snön. Iaf nu..

Till helgen blir de lag fest och 30 års kalas. så de blir fest i dagarna 2 :) Fredagen ska tas väldigt lugn så man orkar med lördagen oxå.

Sedan, Måndag... Då får vi äntligen våran nyckel. ÄNTLIGEN !! som vi har väntat och längtat efter detta. Vi har fått klart med kommunen att de bara är att börja snickra direkt. Med tanke på att man är tvungen att söka detta härliga bygglov även fast man ska göra om invändigt bara.. Men vi fick klartecken till de. Byggkréditen va de bara att börja använda av oxå. Snickaren är klar, elektrikern är klar och även kakelsättaren. Ja hoppas bara att VVS har tid med oss så allt blir i rätt tid med varandra. De sista på köket ska bara göras sedan kan vi äntligen beställa de. Men måste nog ta oss en tur till ikea så dom får hjälpa till med de sista där.

De enda som fattas nu är tapeter till 2 rum och golv som vi inte har bestämmt oss för. Men de ska väl inte va några problem hoppas ja :) Fast de finns ju lite väl mycket att välja bland.

Bara sommaren komemr så alltanen göras om oxå. Byggas ut och fixas till. Just nu är den gammal och inte allt för god.

Men nu är de vårt hus, Våran framtid på den nya gatan med dom nya grannarna.

Allt kkommer bli så toppen !!


En gårdag om går otroligt lätt.

Vakna super tidigt idag.. Fattar inte. Borde va bakfull som ett ägg men icke :) Är nog på grund aav alla dessa korvar som ja stoppa i mig i natt..haha :)
Hade en så jädrans trevlig kväll igår och alla va utklädda till dom finaste. Fast Johanna va helt klart den farligaste. Blev nästan rädd när man såg på henne.

Nu ska ja vänta på att ja får köra bil så ska ja åka till stallet och ta mig en ridtur. Tvätta och städa ska ja nog sätta upp på att göra listan idag oxå.

Ha en underbar södag alla.


RSS 2.0