Torsdagar är alt bra härliga faktiskt !!

Vetrinären va ute till oss igår igen. Alla prover kom tilbaka idag och såg fortfarande bra ut. Inga avvikelser på nått.
Frasse mår väl kanske lite bättre men LÅNGT från bra. Så nu har dom bara lite funderinga på vad de är som har hänt han och plusar i hopp de med alla sympton han har. Så dom funderar på om han kanske kan ha fått herpes virus. Men de är som sagt bara en fundering och absolut inget konkret. Men är de så kan utvägen va precis vad som helst. Det kan ta några veckor till flera månader innan dom tillfrisknar och i värsta fall får man avliva dom på grund att deras nervologiska problem aldrig går över så vi får se hur dom närmaste veckorna kommer att se ut för oss innan de blir bestämmt hur utgången kommer bli.

Har gjort lite förberedelse inför städningen i morgon. Måste verkligen städa denna helg. Så jag har börjat dammtorka idag så ja inte har allt i morgon :)

Nu har våran första bebis grej flytta hem hos oss



Denna kommer bli super. Jag älskar vår barnvagn !!! Där kommer flickebarnet sova gott :) Va nästan så man ville krypa ner där själv :) Har faktiskt beställt hem dom första kläderna nu oxå och pep de i telen att dom kommit så de bara att hämta ut. Spännande :)

Helg i morgon och den kommer bestå av städning, målning, sätta förtapet och spackla. Och självklart kolla till en sjuk häst. Så denna helg kommer att gå oxå..

Jag och Mickan anmälde oss iaf till ridklubben igår och ska ta grönt kort till veckan så vi får åka och ut och tävla :) Härligt att ha nått skoj att se fram emot !!! För skulle jag behöva göra de värsta med frasse så kommer de ju att komma en ny häst till vå familj och den vill jag absolut tävla med !! Så bäst att passa på att ta de  när de erbjuds.

Satan !!!

Gick bra hela helgen med  Frasse tills i dag vid 14,00. Dom kom ett anfall igen. Jag som in min enfald trodde att nu är vi på bättringsvägen. Hela helgen har han varit precis sig själv och varit som han alltid har varit inna han blev sjuk. Vi sa de att nu är nog över. Men icke...
Så nu kommer de som gör mest ont mitt hjärta. Är han på bättringsvägen så att de kommer va längre mellan anfall och dom till slut är helt över eller är de så att han alltid kommer va sä här ? För att är de det sistnämda så har jag bestämmt mig för att då är de bättre för han att somna in. Men hur ska ja vet när inte när ens vetrinären vet ännu. Så jag har bestämmt mig för att att avvakta ett litet tag till och se hur veckan kommer se ut. Uhh de gör så ont i mig. De skär i mitt hjärta så de är inte sant. Men hur de är slutar så ska de hela gå helt på hans väg. För Frasses bästa. Ska inte ha ett djur som plågas och mår dåligt. Men prata med Skara idag igen och dom tycker ändå att jag ska ge han lite tid till för att se om de är så att han kanske är på bättringsvägen... Svårt och de gör så ont :(

Positiva saker äntligen :)

Igår hände 2 väldigt underbara saker. De är verkligen nått jag behöver nu känner ja.
Kan börjar med att Frasse. Igår hade han en väldigt bra dag. Va nästan som vanligt. Såg bara ett anfall å han på förmiddagen och de va allt. Jag kolla till han flera gånger och underbara familjen som jag har min häst hos kolla till han och såg inget konstigt alls med han. Han va pigg igår. Jag fick in han i boxen på första försöket. Han trava fint och åt och såg i ren allmänhet ut precis som Frasse alltid gör :) De gjorde mig varm i hjärtat och jag hoppas de håller i sig så och att de inte bara va en bra dag han hade.
Prata med vet. igår igen och har nu fått dom att förtå att jag även vill ta en erlichias prov (fästing prov) Dom tyckte att de inte va nödvändigt men jag gav mig inte. JAg ska ha de provet taget på han för att utesluta de iaf om de är så. Men som sagt jag hoppas alla dagar blir så här bra framöver nu !!

Andra underbara saken är den att min havandeskapspenning gick igenom. Så från och med 7 Aprill får jag va hemma. De känns fantatiskt då mitt jobb börjar bli väldigt jobbigt för mig. Behöver ta igen min kropp ett tag innan den ska utsättas för förlossning så detta va väldigt positivt !!

Så igår va som sagt en väldigt bra dag :) Jag hoppas att helgen fortsätter i samma stuk nu !!!

Annars så satt jga uppe i natt en stund då vår hund har varit lite dålig. Förkyld och ont i halsen som fasiken hade han. Han blev lite bättre till slut och bädda ner i han i sängen brevid mig. När ja vakna hade han gått och lagt sig i soffan och kom tillbaka till sängen när Daniel gick upp för att åka på cup. Mycket bättre och sväljandet hade gått över på han. Så nu ligger han här i soffan och sover som en stock så vi hoppas att de va nått tillfälligt :)
För jag vill INTE ha mera sjuka djur nu !!!


NU får de va bra !!!

Ja då va cirkusen igång igen..Frasse är nu dålig igen och han har förmodligen fått hjärhinneinflamation. Har diskuterat med skara och sunne och i skara tycker dom att ja ska låta han vila i 2 månader och vänta ut han för det går inte att röntga och se utan de enda vi vet är att de sitter nervologiskt på han. Allstå han har fått en stor beetende förändring !!! De är fruktansvärt att se. Att känna sig helt maktlös och se vad som händer med sin egen häst. Har frågat om de är så att han plågas & mår dåligt av detta men i nuläget så far han tydligen ingen skada alls så då kämpar vi på.
Så nu ber ja på mina bara knän. Håller alla tummar & tår och gråter tårar så ja snart har vätskebrist i kroppen. De enda ja vill är att han ska bli bra och min fina goa underbara Frasse kommer tillbaka. Jag kommer göra allt, kosta på han allt som behövs för att de ska bli bra så länge som han inte plågas. Men skulle de va så tar ja de då. Idag lever ja på att han ska bli bra !!!!!!


Inget svar ännu

Jag jag väntar fortfarande svar från försäkringskassan på min havandeskappenning. Både jag & min chef vill ha lite svar nu så vi vet hur vi ska göra med alla mina uppgifter. Vi har tänkt ut ganska så bra om vilka som ska få alla mina uppgifter så de blir några killar som bli några uppgifter rikare :) Men de är ju bara för en stund. Jag kommer ju tillbaka. Så är ju pappa kvar och fixar och trixar oxå så de ska allt lösa sig !! Måste va någon som kan/förstår sig på produktionen så man kan inte bara ta vem som helst. Men jag hoppas svaret kommer snart iaf.

Idag ska jag iaf ut på turné med Johanna när hon slutar :) Så ja måste skynda mig till stallet så jag är klar i tid.


Nu kan vi kryssa för ännu en vecka.

Ännu en helg som gått till ända. De har varit promenad,stallet, tvätt, damsugning ja som en helt vanlig helg skulle man kunna säga. Inget rally. Blev hemma i värmen i stället. Katt vakt är vi oxå. Mamma & Pappa har åkt till Spanien. Inte ett dugg avis på dom med den här jädrans kylan.

Fick iaf  ett paket från HM i fredags med lite sommar kläder. De gillar vi. Nu skulle bara sommmaren komma så man kan få använda dom oxå. De som ja blev mest nöjd med va skorna och mina boyfriend shorts. Har letat efter ett par boyfriends shorts och nu hitta ja ett par som ja ville ha :) Äntligen.



Så nu ská vi bara vänta på den härliga sommaren !!!!


Vi hade ju bestämmt oss för en bebis säng från IKEA. Men när vi satt och surfa runt på nätet så hitta vi nått helt annat som vi vill ha :) JA de va de snyggaste ja sett. Så nu blir de en annan säng som vi själva ska göra om. NI ska få se resultat när de hela är klart :)





En V.24 bild på lilla tjejen som växer sig större och har hittat sin favorit plats i magen som är absolut längst ner. Där ligger hon nästan hela tiden och de känns vill ja lova. Kissa var 30 min ca då hon har plaserats sig vid kissblåsan :)


Jag vill oxå

Jag är lite avundsjuk nu, När ja mötte alla rally fantaster när ja åkte från stallet. skotern på släpet och humöret på topp !!! Mmmm ja Jag är avundsjuk !!! Jag skulle ha åkt på rally.





Happy Face

Ja vetrinären har ringt. Min häst är frisk :) Alla proverna såg jätte bra ut på han nu !!! Ja är så glad så de finns inte ord för de. Jag blev 50 kg lättare känns de som :) Så nu ska han få ia till och brörja med 1 veckas total vila så han hinner att ta igen sig i kroppen innan jag börjar rida han lite smått igen. Fantastiskt måste ja säga. Bara längtar efter att få hoppa upp i sadeln igen.  Mest av allt är ja tränings sugen. Gå till ridhuset och göra ett riktigt pass men då får nog vänta tills bebis har kommit ut för de fixar inte min kropp längre men de kommer de oxå sedan.

Nu ligger vi i soffan och kosar oss och väntar på att babe ska komma hem från träningen. Tur att de är nog av oss i familjen som kan hålla sig fitt i kroppen :) Ska surfa runt om lite bebis saker. Skrev ju för länge sedan att jag vill ha en tak vagga i sovrummet så ja ska se om ja inte kan klicka hem en sådan kanske. Barnvagnen har ju kommit som sagt men den har vi inte hömtat ut ännu. Men ja börjar känna sug att att kläma och känna på den nu trots att de är några månader kvar ännu innan den kan användas. Bilbarnstol ska inköpas oxå. Men de finns ju oxå på leksaksaffären så de är ingen panik ännu känner ja. De gick fort att få hem den.

I morgon ska ja åka och tjusa med goa stella en sväng och få mig lite kaffe och prata allmänn skit med Erica. Slutar ju 1 och när man inte har någon häst att rida så finns de helt plötsligt massa tid över. Nästan så ja bli rastlös :)


Jag hoppas, jag hoppas, Jag hopaps

Jag hoppas att de va sista sprutan igår nu. Vetrinären va ju upp tillbaka en 3 gång för att ta lite nya blodprover. Eftersom han är så mycket piggare så bestämmde vi även attb dom skulle ta lite på hans tänder när dom ändå va där. Skulle få svar på proverna idag eller i morgon så ja hålelr tummarna verkligen !!!  Eftersom han har blivit så extrem ompysslad en tid nu så börjar herren bli väldigt bekväm av sig. Hans nya tix just för stunden är att ska inte äta mat om han har täcke på sig. Försökte förklara för han att när de snöar ute och han är sjuk så kommer man inte ut utan täcke så till slut så börja han och äta. Han hade även lyckats trampa sig själv med brodden så vi får väl se om om de blir några nya svullna ben. I bland är frasse lite för stor för sitt eget bästa. Han är så klumpig.. (ja ni som känner han vet ju vad ja menar) Han förstår inte riktigt att han är så stor som han är.. Men, Han är ju ändå min bebis :)

I morgon är de helg oxå :) underbart. Rally i skogen. Första gången på hundra år känns de som när ja inte har nått större iplanerat denna helg. Annars ringer ju klockan tidigt på morgonen och de bär i väg ut i skogen med gotte ryggsäcken och veden :) Malin och lilla stina kanske skulle komma upp så vi skulle ta oss en sväng så Stina fick se när pappa kommer i skogen och susar förbi i sin bil. Men med ett barn och en gravid kvinna blir de inte så allvarligt vill ja lova. Själv tar jag mig inte långt innan jag måste kissa, IGEN. Men vi får se. Inget bestämmt ännu iaf. Babe ska på cup så ja och King är iag ensamma hemma.

Nej nu borde jag ta tag i min mail hög som ja har. Lite tropisk juice till de så fixar ja de lätt :)

Jag vill väl inte sitta inne i detta underbara väder !!!

Det blev färdigspringat för ett tag nu. Fogarna + ischias nerven gör sig mer än påminda och jag vaggar/ haltar fram som en blandning mellan en anka och en pingvin. Vet att när ja väl ska upp igen så kommer de att göra ännu ondare men ja är bara tvungen att sitta ner ett tag.
Är ju ett sådant otroligt vackert väder ute så ja vill bara ute !! Sitta i solen mot hussväggen med brillor och en kopp kaffe i handen. Mmm underbart!  De är kvalitet de :)

Frasse va en riktig piggelin igår. Är ju ute och går med han varje dag och änd fram tills igår har jag fått dragit han runt. Men igår va de han som drog mig :) Herre gud han traska iväg så lilla ja hann inte med han alls. Va som en liten vante efter han. Men de tar jag som en bra tecken. Så kanske kanske jag kan börjar rida om 2 veckor igen. Beror på vad blodproven som ska tas i morgon säger. Ja hoppas att han är fri från all skit i kroppen nu ;)

 Jag vill till IKEA och jag vill ha en god tårta.. IKEA får vänta lite till men vem bjuder mig på tårta idag är frågan ? Jag får åka och köpa mig en bit helt enkelt. Mumsig god banan tårta vill jag ha :)

Alla sover i huset utom jag

Uppe med tuppen idag :) Kan inte skylla på grodan i magen för hon sover då än. Hon sover längre än vad ja gör på morgonen så man kan ju hoppas att de håller i sig även sedan när hon behagas komma ut ;)

Hann med både de ena och de andra igår. fika hos Daniel syster, Promenad i sköna solen,stallet och kolla egenom hästen och fixa allt där.
Ser ut att bli lika fint väder idag. Ja hoppas så man kan komma ut i solen igen.
Kl borde bli 9 nu så ja får åka till Toria. Vill äta god frukost idag med nybakat bröd och smoothie (smoothie äter vi väl varje dag på helgerna) Men ja ska pröva mig på en ny idag tänkte ja

Min kropp är inne i en bra period nu. Har jaft 1 vecka då ja faktiskt inte haft så ont. De är underbart. Man kan ju rör sig som en vanlig människa:) Börjar få lite mera energi oxå.
Ofta känner ja att bära ett barn är inte min grej. Med tank på all skit ja har fått nu. Men jobbigast av allt va nog sluta röka :) Dom första veckorna va hemska. Men nu är allt mycket lättare !!!
Men jag älskar den lilla som ligger där inne och ja känner mig mer än redo att träffa henne :) De är ju faktiskt så man är lite avundsjuk på dom som inte har några bekymmer i sin graviditet :) Men när jag har som mest ont så ja knappt kan gå brukar ja tänka att när de väl är dax så har ja haft ont så länge så då står ja ut med smärta i några timmar till och att ja då är härdad för just den dagen. Då känns allt mycket bättre

Men om några månader så kommer hon :) Åhh ja längtar så de är inte klokt. Våran bebis, Våran fina underbara bebis !!!

Jag hoppas de går bra nu.

Skulle ha flyttat soffan men insåg att den kommer ta för mycket plats i köket. Hmm. Får hitta någon annan som är lite mindre. Älskar ju vår soffan och skulle vilja att den syntes lite mera. Men vad gör man :)

Ska snart åka tillbaka till stallet och ge frasse lite mera medicin. Vetrinären ringde igår om blodproven och dom såg inte så bra ut. Dom va bättre men han måste äta en kur till för att se om dom får bukt med skiten. Dom vet tyvärr fortfarande inte vad som är fel. Dom har iaf tagit bort den feberdämpande medicinen och utan den får han ingen feber heller så de är ju ett gott tecken. Men vi tar en dag i taget så får vi se vart vi hamnar till slut. Jag hoppas de slutar väl iaf.

Lördags kväll och ja har inte en enda plan. Melodifestivalen lockar inte så mycket alls men slutar säkert med att ja sitter här i soffan och är en expert komentator ändå :)

Men nu, mat i magen och stallet.

Trevlig kväll på er alla.

Hej och hå.. Jag är lite trött nu.

Nu va de länge sedan ja va in här. Surf runt på nätet över huvudtaget. När ja väl varit in har de endast handlat om hästsjukdomar.
Min häst är äntligen på bättringsvägen. Har nu varit feberfri sedan Måndags natt. Vi hade en period då ja va helt säker på att nu är de kört. Nu måste vi ringa vetrinärn så dom kommer och tar bort han. Men han repa sig till slut. Metacamen och Hippotrimen som han har fått har gjort susen på han. Han har börjat äta och dricker dricker bra med vatten. det tar ju e hel evighet för han att få i sig maten :) Men han får i sig allt till slut iaf. de är de viktigaste. Små promenader bli de på dagarna med han oxå då han kände av kolik av alla mediciner. Antibiotika bli starkt för magen för dom. Men med lita mag & tarm från krafft så fick vi bukt även på de :)
Vetrinären va tillbaka igår och tog nya blodprover på han som ja skulle få svar på idag för att se om vi behöver en kur med hippotrim till. Han får sista sprutan idag nämligen. Bara dom sprutorna kostar ca 115:- styck.. Sedan är de allt de andra han ska ha :) Ja 1000 lapparna drar snabbt iväg. Men de är de värt bara ja får en frisk häst!! Så fram tills idag har han ätit medicin för 2000:- När vetrinär räkningen kommer vill ja inte ens öppna den tror ja :) Men som sagt. Ja skulle göra om de igen och igen och igen bara han mår bra !! De är de enda som räknas.

Så idag ska ja ta mig en vila när ja slutat. Är i behov av de känner ja. Kroppen är helt slut på energi. Finns inte ens en gnutta kvar känns de som.
I morgon ska de målas lite tak i källaren och fixa de sista på byrån som ja börjar måla för ca 4 månader sedan :) De går fort för mig.. INTE. Ingen idé att stressa. Borde ta en tur och köpa lite bebis saker oxå. Ja får nog ta en kolla på mitt sprkonto och se hur de ser ut där. Ska även köpa en byrå till vardagsrummet som vi hitta och ville ha, Så ja... Jag får kolla ;)


RSS 2.0