Underbara sol.

Att sitta här inne på kontoret och se den underbara solen där ute får mig att bli fruktansvärt rastlös. Jag vill ut i solen och njuta och strålarna som den skänker ner till oss. Sätta mig på hästryggen och bara njuta. Såna här dagar vill ja bara va ledig. Men ja får väl va glad att ja har ett jobb. Veta att ja får min lön varje månad den 25. Inrutan men skönt på nått vis oxå. Ibland önska ja att ja hade en massa pengar och kunde resa MYCKET mera än vad man gör. Fast frågan är om man blir så mycket lyckligare av en massa pengar. Men ja skulle bra gärna kunna tänka mig att få prova på de för en månad :)

Idag ska ja till kära mickiz och klippa & färga mig. Har bestämmt mig  för att de blir min vanliga mörkbruna och lugg. Fast luggen hade ja bestämmt mig för länge sedan men de va färgen som ja vela lite med. Men de får bli vanligt helt enkelt. Så ja får skynda mig till satllet och fixa till allt till hästen så de är klart för kvällen till han. Så idag blir ingen härlig ridtur i de sköna vädret. Får ta hunden på en promnad när ja kommer hem i stället :)




Bygglov.

Måste söka bygglov oxå. Tydligen så får inte väggar rivas & eldstad sättas in om man inte har bygg lov. Fick iaf prata med en väldans hjälpsam man som tala om att detta kommer inte va några problem för oss :) Tack gode gud känner ja. Vore ju skit tråkigt om man inte skulle få göra om som man vill i sitt eget hem. Va ju en av anledningarna till att vi köpte huset lixom :)
Men vi får lämna in så de blir fixat och klart så vi bara kan dra igång. För nu närmare de sig med stormsteg :)

 


12 Lediga dagar kvar.

Oj Oj va ja längtar efter huset nu. Eller vi heter de väl :) Få leva ut alla saker som vi vil göra med huset. Helst så skulle man ju vilja göra allt på en gång men man måste ju förstå oxå att de inte riktigt går.. Men vi ska börja direkt som vi får nycklarna iaf så att de springer på lite. vi själva ska ju faktiskt måla, tapetser, fixa tak, lägga in nytt golv och sätta in garderober så vi behöver all tid vi kan få om vi sak bli klara innan jul. Men vi får slita på helt enkelt. Skoj ska de bli :)
Men nu är de bara 12 Dagar kvar. Ja hoppas dom går lika fort som alla andra dagar :)


Väntar på posten.

Nu längtar ja efter mina maskerad kläder som ja köpt mig som ja ska ha till helgen. Man får ju kosta på sig lite när de är halloween och allt ;) Ska bli sjukt skoj att hitta påmed tösera igen.. Va länge sedan de va tjej fest nu. Skoj när alla är utklädda oxå. Maskerader is the shit !!

Skitväder är de iaf idag så ja funderar på om ja kanske ska försöka packa lite mera saker hemma idag. de behövs.
För den delen så finns de en lägenhet till uthyrning nu. De kommer kuna finnas ledig från och med 1 dec. Så vet ni någon som behöver så har vi en dunder snygg lägenhet till förfogande. Min älskade lägenhet.. Kommer fälla en tår när ja måste flytta från den. Men de kommer bli ännu bättre i huset. Är helt övertygad om att ja & babe kommer trivas som fiskar i vattnet där :) Så ja ser så mycket fram emot de !!!!

14

I helgen fick vvi klart de mest av allt som ska va i huset.

Till badrummet så är kakel,klinkers, badrumsmöbler,dusch och badkar klart..
Köket har fått ett helt nytt utseende oxå. Golv, luckor, vitvaror och väggar är även klara där.
Tapeter till hall och vardagsrum är klart och klikers som ska ligga i hallen är utvalt. Nu är de bara tapeter och golv i dom andra rummen som ska väljas ut :)  Vi ska få klart med vilka garderober med skjutdörrar som vi sak köpa. Ska ha 2 olika. Vi har hittat en till sovrummet som är så sjukt snygg men då måste vi ta upp mera hål i väggen så vi får se.
Ska även ha en mindre till hallen.
Vi har även hitta den "fin" möbel som vi vill ha :) Så nu är vi gött med på banan.
Snickaren kommer förmodligen samma dag som vi får tillträde och kollar på allt. Men han är bokad på allt och han har lovat att hinna klart med allt innan jul :) Jippi. Ja ska slita som ett djur för att bli klar med allt kan ja lova !! Kan bli hårt med tanke på badrummet ska ha så många olika hantverkare. Snickar, vvs, kakelsättare och elektriker.. Har prata med alla som måste in och de ser kanske ganska så bra ut iaf :) Men vi får se. Ropar inte hej innan allt är klart.

Goa lurvdjur

Igår när ja tog va på tur med hästen så blev ja så glad. Han va pigg som en lärka och mjuk och följsam som han inte varit på evigheter. Ja blev så glad & de va så lite extra skoj att rida. Så idag ska vi ta oss ett litet träningspass på banan :) Är övertygad om att de är glucosaminen som börjar göra sitt. För hela hans förändring har kommit nu när han har börjat fått de.
Så nu bara längtar ja efter att ja ska få sluta och åka till stallet :)







Jakten på Lycka

Någon dag ska ja samla mod igen och se Jakten på Lycka igen (Pursuit of Happyness) Så otroligt sorglig & gripande. Kärleken till ett barn.. Överlevnad.  Men ja måste samla mod för att orka se den. Den kommer alltid finns bland mina topp 5


19

En dag närmare nu :) Nu längtar ja så mycket så.. Är nästan helkart med snickare. Elektriker är klart iaf och braskaminen och han som ska montera in den. Känner att vi ligger med i banan gött nu !! Är kakelsättare som ja ska försöka få tag på idag igen . Ringde han igår men inge svar.

Har äntligen beställt tid för klippning & färgning nu. Håret ser inte klokt ut. Bort med dom blonda slingorna. Tror ja ska klippa till luggen igen. Fast samtidigt är de skönt att få sätt upp den. Men vi får se va mickiz hittar på med. Min bästa mickiz :)

Härliga orginal.

Igår fick vi kontraktet tillbaka. Påskrivet av alla nu :) Va bra skönt när Åsa gav mig de igår. När ja äntligen fick orginalet i min hand. Så nu ska vi sätta in handpenningen och sedan är de bara att vänta att 3 veckor ska gå sedan är de äntligen vårt. Vårat hus, våran början på de långa livet tillsammans :) I love it.

Igår va de fika mys med mickiz. Hon slutade tidigt på salongen & ja gav min häst en vilo dag så vi kom underfund med att vi måste umgås. Va evigheter sedan sist nu !! Va & kolla på hennes hus som dom köpt. Vilket läge. Så snyggt de ligger och med deras planer så kommer de där bli dunder snyggt. Värsta sjöläget ju :)

Idag måste ja städa lite hemma faktiskt. De ser ut som ett minder bombnedslag hemma för tillfället. Men får ja en timma på mig så ska detta va fixat ska ni se. Sedan ska de börjas packa på allvar. Är hästledig idag så man får passa på.


Stort huvud.

Huvudet är så fullt med idér så ja tror att de smäller av snart !! Vakna tex i natt vid 3 och hade kommit på en lysande sak :) haha.. De här kommer ju bli sjukt innan den här resan är över. Är de så här de är när man köper hus och ska renovera.
Så från och med nu så kan man anmäla sig här till Åsas & Daniels snickeriverkstad. Jobbet kommer inehålla följande : Slipa, spackla, tapetsera, riva, bygga upp nytt, skruva, hammra, lägga golv,Måla.. Ja listan kan bara fortsätta !! Kan även innehålla en hysterisk Åsa men då är de bara att skicka ut henne och ta en cigg så är hon sig själv på 5 minuter :) Fram i december kommer de även finnas glögg på arbetsplatsen för dom som gillar de.
 Sedan blir de så klart en stor inflyttningsfest för alls som hjälpt till :) De blir grejer de.
Dessa 3 veckor kommer gå i snigelfart.. I morgon ska ja börja på allvar att packa lite smått så man slipper stå med precis allt i samma månad.. De vore ingen höjdare direkt och allt använder vi ju inte nu heller.


Rik men fattig

Vilken helg de blev.. MItt hjärnkontor är totalt utsuddat :)Fredagen började med att vi äntligen fick vårt hus. De blev vårt. Så innom 2 & halv timma så va kontraktet påskrivet och vi va skyldiga en massa pengar... Haha :) Men dom pengarna är ja gänra skylldiga. Får tillträda om redan 3 veckor så då ska här jävlas börja rivas väggar. Nu får ja äntligen pyssla med mitt dröm yrke !! Ja har en miljon idér i huvudet. Bara att hoppas att babe tycker om dom oxå ;)
 
Så igår va vi och kolla på kakel &klinkers. Träffa målaren så vi diskutera lite priser. Fick tag på en snickare. Hittade tapeter som vi gilla och även golv.

KVällen avlsutades med bio. Bröllopsfotografen.. Så jävla bra !! Ja den ska ja iaf se ign kan ja lova :)

Så nu sitter ja här med min frukost, babe sover ännu & ja och King har precis kommit in från en promnad. Va ute och gick tidigt igår med och de känns i kinderna när man varit ute ett tag att de börjar komma kyla. Men stoppade lurarna i öran. Lyssnar nämligen på en ljudbok för tillfället så promenaderana går fort som bara den :)

Så nu ska ja äta klart. Börja se över allt som vi måste ha klart med vad sóm ska göras me huset som ska in till banken. Fixa och trixa. Sedan en skön ridtur i de undebara vädret.





Takida

 



VART FAN ÄR MIN SNÖ

Nu är ja så trött på detta jävla regn så ja spy snart. Under sommaren har alla fint väder, förutom torsby för här kommer de bara regn.. Nu kommer de snö på dom flesta ställena i sverige.. Men inte i torsby inte för här drar vi till med lite regn i stället. Alltså va fan gör man.. Regnskog.. Tyvär så har ju mycket skog tagits bort så man kan väl helt enkelt säga att vi har uppfunnit en ny sorts regnskog.. Skit himmel och skit grej som gör att de kommer regn. Skit allihoppa. Pissblöt näman ska ut med hästen, pissblöt när man ska ut med hunden.
Uhh va negativ ja är med de är helt och hållet regnets fel !!!


Så rätt !!!

Kolla och hör..

De är så jävla rätt precis allt han säger mister Zlatan !!!!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/article5952797.ab

Kallt minsann

Blev inte så mycket med där promenaden..HÅller på att frysa ihjäl efter turen med hästen. Trots att ja va så påklädd så min rörelseförmåga va krafftigt nersatt..
Så nu ligger ja här med datorn i knät under filten. ska surfa runt lite och få lte inrednings tips. Alltid lika skoj !!!

Vet ni någon bra sida såfår ni gärna tipsa om de är så att ja kan ha missat den ;)

Kanske i morgon...

Japp nu har de börjat men är uppskjuten tills i morgon då tydligen någon inte va ens om dom ens ville lägga ett bud. Men vi är med på banan iaf så i morgon blev ja lovad ett svar på allt detta. Kan ju inte vänta en hel evighet heller. Vi vill ju ha vårt "dröm" hus. De här huset vill ju ha oss. De vill att vi ska bo där. Ska bara göra ett skönhetsingrepp & de kanske är därför som de så gärna vill ha oss :) Kommer göra de till en primadonna så klart !!

Nu slutar ja för dagen så då ska ja hem & få på mig långkalsongerna för nu börjar de bli kallt åt låren vill ja lova. Sedan ut i luften. Underbart. Ja är verkligen inte en kontorsråtta egentligen när ja känner efter. Vill va ute i luften, Så ja ska rida & sedan ta en promenad med huden tror ja. Härligt :)

Står nog inte på försen de ser ut så här...





Om några timmar så.

Idag kommer dagen att gå i snigel fart. Mäklaren öppnar inte försen 10 och jag är på jobbet redan vid 6 :( Ja men fatta va ja kommer dö innan timmarna har gått. Men som tur är så har ja massa att göra så ja hoppas på att tiden kommer gå fort :)

Jag hoppas verkligen att detta blir vårt med alla idér vi har fått i hopp nu. Tror vi kommer kunna få till de riktigt fint faktiskt. Bara man tar en sak i taget och inte ger sig in i allt samtidigt. då kan de bli hårt !!!!

Men vi hörs om några timmar så får vi se hur de gått för oss :)

Äntligen.

NU har den börjat. Återkommer i morgon om hur de slutar detta :) Spännande spännande vill ja lova. Så nu håller vi alla tummar & tår.


Vänta vänta & åter vänta..

När har ja väntat mid telefonen hela dagen. Väntat på just de där samtalet & varje gång som de plingar till så hoppas ja på att de ska va just de där nr.. Men icke så de blev tydligen inget idag heller med tanke på att kl redan är så mycket.
Så nu får man vänta en dag till.. Ja avskyr att vänta. De absolut värsta ja vet. Men de kommer väl snart, de där samtalet :)

Inget

Ingen budgivning idag. Då hoppas vi på i morgon...


Grått Grått Grått

Alltid lagom tills man slutar så börjar regnet och samma är de då idag. Ja som tänkte gå ut och rida... För nu skiter ja i nacken.. orkar inte va så här längre och med tanke på att ja haft ont så länge nu så är de väl värt att testa med nacken. Blir de värre så blir de väl de då.. Men ja orkar inte sitta längre. Måste få röra på mig.

Har iaf fått mitt paket från Hööks idag :) Spännande !! Ska åka och hämta de på direkten & sedan på visning igen.

// Åsa

Tröttmössa

Tror inte ja har vaknat till liv ännu. Sitter här med min proviva female och försöker få bort suddet på mina ögon.
Hade en granne som tyckte om att hålla oss vakna i natt. Spela Jazz som en jävla tok. Jazz är fan de värsta ja kan höra. Ååå de är så dåligt men han gav sig till slut.

Annars så har de varit hel härlig helg. Fotboll som tyvärr slutade minder bra. Den dommaren kanske inte va den bästa ja sett. Tabbar både här & där. Men ja tyckte att dom gjorde en oerhört bra match iaf !!

Igår va ja till karlstad och satt hårmodell till uppsättningar på löshår. Va super skoj :)Mitt hår va så tupperat så ja trodde aldrig att de skulle gå att få ut de men de va inga problem. Hann in en sväng på ikea för att kolla lite på kökslösningar oxå. Så nu hoppas ja bara att huset blir vårt :)

Ska iväg idag på en omvisning för att med en farbror så han kan kolla hur omfattande de blir med taket.. Men vi hoppas på de bästa :)

Spännade :)

Igår va de husvisning. Ja vad säger man. De fanns en hel del att göra på detta hus och det hade sina brister men va fasiken, huset är ju inte direkt nytt på nått om helst vis. Ska tillbaka på måndag med en toppen farbror som jobbat med en hammare i sin hand i hela sitt liv. Kan man bygga lyxvillor i norge så känner ja mig väldigt trygg med va han kommer ge de för utlåtande :) Men vi har suttit och trixat här sedan vi va där igår och fått till nått riktigt bra måste ja säga :) Kreativa delux har vi varit kan man säga !!! Ska bli otroligt spännande och se vilka fler som är intresserad av de. Vi har iaf föräldrar som är väldigt positiva till de och som är villiga att ställa upp med hjälp så utgången kan ju ijnte bli bättre egentligen. Är total förälskad i läget på huset. Med våra planer så kommer vi kunna få de tok fint. Men vi får väl se. Beror VÄLDIGT mycket på priset med tanke på allt som måste åtgärdas. Så vi får se.

Babe är på fotboll och goa madde har precis åkt hem. Fikat lite och haft en massa tjej snack :) Hur mysigt som helst.

Nu ska ja hoppa i duschen så ja är tipp topp till fotbollen :)






Nu prövar vi igen

Nu drar ja på ännu en husvisning :) Spännande !!!

Blä Blä Blä & Bra

Måste närstan göra nått om min arbetssituation kanske. Kroppen börjar gå in på reserver som inte finns längre. Ryggen Paj, Nacken Paj, Magen börjar krångla igen. Stressar på tok för mycket !! En hel evighet tills ja är lång ledig. 18 Dec, Är rätt så länge kvar. Men då går ja på lång ledigt och är ledig nästan 3 veckor. De behöver ja & kroppen. Får försöka hålla ut tills dess. Men de ska nog gå. Behöver skaffa mig nått skoj att se fram emot så ja hoppas att de kommer nu !! Kanske skulle sätta sig på ett plan till spanien, till värmen. Om 2 veckor åker iaf mor & far ner för att kolla på de hus dom ska köpa. Knappt 1000 :- för en biljett och de går direkt flyg till Alicante där dom ska köpa huset. Kan inte bli bättre. Ja kan åka när ja vill.. Så ja hoppas att de blir snart :)
Egen pool vore nice.. Hela familjen samlad och bara mysa. Åka ner med vänner när  mamma & Pappa är hemma i sverige.



Ännu en arbetsdag snart slut.

NU är de värsta på denna dag gjort. NU ska bara resten fixas till.

Va på hockey igår, Va underbart att komma iväg på nått. Va länge sedan. Dessvärre så tycket min nacke & Rygg inte att de lika skönt men ibland får man pina sig själv lite  och de va de helt klart värt.
Vi hamna i ett skönt gäng ja & Daniel där vi satt. På daniels sida hamna vi brevid en kille som led av tics. Stackars människa. Undra hur många gånger vi hörde jävlar under kvällen. På min sida hamna en äldre man som utgav sig till att va expertkomentator. Kunde & Viste allt kan ja lova..Haha :) Vilken kväll, Men trevligt som bara den va de iaf.
Vi har även fått tillgång till Besiktningsprotokollet på huset nu.. Kanske inte direkt va vad vi hade hoppats på men men.. Förhoppningsvis så kanske de inte är så himla farligt som de låter. Daddy ska med och kolla på fredag så han kommer se ganska så snabbt hur de ligger till. Skulle de bli vårt så har vi ju 30 dagars utnyttjandet vi kan ta till :)
De är då fasiken inte bara bara de där med att köpa hus iaf.. Gosch va mycket de är att ta reda på och tänka på. Är ju en miljon saker som man inte hade en aning om och fixar min inte till allt de där så kan de väldigt dyrt om man har otur. Men nu känner vi oss nog ganska bra med i matchen ja & Daniel. Har så mycke underbart folk runt oss som hjälper oss så de ska nog gå vägen detta så småning om.


Tisdag i all ära.

Tisdag är ju egentligen veckans tråkigaste dag. Men idag känns den helt oki. Morgonen har gått bra fort måste ja säga. Och i kväll ska de bli hockey för hela slanten. Skoj :)
Nacken känns mycket bättre än igår oxå. Va lite lätt orolig en sväng kan ja lova.

Kolla planlösningen igår oxå.. Om de nu mot all förmodan skulle va så att huset blir vårt så känner vi att de vore skönt att ha lite delar klara som vi vet kommer kosta & ta tid. Men de ser ganska bra ut på den fronten. Men med dom tokiga budgivningarna som är nu så kan de ju blir precis hur dyrt som helst och då kommer vi absolut inte köpa de. Är alldeles för mycket att göra på de för att de ska va värt pengarna. Vill ju kunna göra nått annat än bar bo oxå. Så i så fall tackar vi för oss. Men som sagt.. Vi får se. Är jädrans skoj iaf att kolla på saker man vill ha och pyssla med ritningar när man vet att de är helt och hållet till en själv :) De är i såna här stunder som man hoppas att man har vänliga vänner som kanske vill hjälpa lite. Pappa lova att han skulle hjälpa oss med de han kunde. Tack snälla !! Men vi får se. Allt beror ju helt och hållet på priset. Annars så kommer de flera hus längre fram och vi har ingen panik med tanke på att vi älskar vår lägenhet.

Skit nacke.

Snart är denna jobb dag slut oxå. Måste säga att timamrna har gått sjukt fort. Får hoppa över min ridtur idag oxå. Nacken gör sigg gött påmind idag :( Men livrädd för att få nackspärr igen så ja håller mig stilla i några dagar så ja slipper den skiten. I morgon ska ja & underbarast åka till stora staden på hockey. Spännande. Va länge sedan vi va iväg på nått bara vi så de ska bli underbart.

Helgen va väldigt stilla kan man säga. Hästen fick sig en dusch, Ridit, kollat på Daniel när han spela fotboll. Va rätt så kallt kan ja lova. Umgåtts med människor och glott på film.

Så idag ska ja knalla hem och kanske försöka mig på en promenad utan hund för nackens skull. Ibland så släpper de bara man får gå lite. Så ja hoppas.

Pause

Toa,kök Och vardagsrum är nu klart. Va tvungen att ta en apuse i mitt städande. Plockat bort lite sommar skor oxå. Upp på vinden med de.
Har inte bestämmt mig om ja ska ta sovrummet och lill rummet i morgon. Skulle ju trots allt bli dåligt väder. Ska va i stallet om 1 timma. Frida skulle följa me dmig ut på en tur. skönt med lite sällsakap :)

Tror ja ska dra till med lyx mat. Korv med bröd :) de är gott de. Så får de bli gott i kväll när man kommit hem.




!!!!!

Helt plötsligt så hoppas ja så ja tror ja hoppas sönder snart :)


Brrr..

Trots kylan som va igår så va ridturen underbar. Har ju inte ridit han på knappt en vecka på grund av skada. Han kändes rätt så bra igår. Lite markera han i traven men de blir ju som sagt ett mera genom tramp då oxå så de är väl inte så konstigt. Så vi köra skritt ett tag till så han får bli riktigt bra. Sedan jädrans :) Trots att ja är så jädrans trött varje dag när ja kommer hem från jobbet så har ja saknat ridningen. 

Ska iaf börja på riktigt nu med silverstjärnan. Är helt övertygad om att de är en jävligt bra sak bara man börjar använda den ordentligt.

Men idag är de iaf Fredag. UNDERBART. Ska fortsätta städningen där hemma. Börja igår med en riktig stor städning. Är nästan klar med badrumet. Får ta hela helgen om de vill. Men nu ska den gås igenom helt. Ta bort alla sommmar skor och hämta ner vinter kläderna. Börjar bli dax nu.

Sedan blir de en ridur och efter de så ska hästen badas. Bästa att göra de nu innan de fryser till ute ordentligt. Han är så smutsig i pälsen så nu måste här badas !! Klippa man & svans ska oxå göra. Slutar ju vid 13 idag så då hinner ja hem och få lite gjort innan.

Annars så blir de en vldigt lugn helg detta !Kroppen behöver vilas faktiskt.

Så vacker.

Den här kommer ja alltid att älska. En såndär guld klimp.

 

 


RSS 2.0