Vad säger man

Pappas kläder är fina att gå i. Tyvärr har dom inte samma storlek


Soldag med migrän

En dag med sol som man verkligen va tvungen att ta till vara på. Har ju inte direkt varit bortskämde med den varan denna sommar. Tvättade några maskiner för soltorka och packade sedan i hopp familjen för att åka upp till lugnet rådom och go fika hos Tomas. Träffade på världens coolaste hund !! Har aldrig sett någon så galen i vatten och när frågan kom upp om dom skulle åka hem så ställde han sig bokstavligen och grät :) hur skön får man bli. Kände redan innan vi åkte att jag börja få lite huvudvärk men tänkte inte mer på de. I rådom började det dunka på mera och mera. På vägen hem fullkomligt exploderade huvudet och illamåendet bara vällde fram. Migränen va ett faktum. Så in hemma, stoppa i mig lite piller och raka vägen in i ett mörker lagt sovrum. Efter någon timmas vila/sömn gick det mesta över. Senare på kvällen kom Lena och Lykke över och hälsade på och Smilla var överlycklig över att bästisen va här :) dom är ju så sjukt söta tillsammans så det är inte sant. Mamma hjärtat växer sig ännu större när man ser dom :) våra vackra, söta undebara barn !! Även en och annan semester plan för nästa sommar kom på tal :) bäst att planera. Det är vid sånna här tillfällen som man blir extra glad över att ha några av sina bästa vänner som grannar. Bara kunna springa över, bara umgås och mysa. Det är fantastiskt. Och 2 barn som det skiljer 7 veckor emellan. Kan inte bli bättre !!!


För att jag kan

Fortfarande ingen dator fixad. Men jag håller tummarna över att det snart händer !! Har hunnit varit till Karlstad 2 gånger denna vecka. Fick med mig en del saker hem från IKEA till smulans rum så nu börjar det kännas lite bättre där inne. En lampa till sovrummet fick oxå följa med hem. Skulle ha köpt med en barnvagn hem men det va ju så klart slut och skulle komma in i augusti någon gång. Så det är bara att vänta. Källaren har fått sig en rensning idag. Fasiken va skit man samlar på sig. Så idag åkte allt som har varit en kanske eller bra ha sak. Har det legat i en låda 1 år så kommer det aldrig att användas. Så hej då berggårdsvägen. Hej soptippen. Färg inköp i morgon kanske och börja måla tvättstugan. Får se vad lusten har att erbjuda helt enkelt. Ska köpa enkla skåp från Ikea och sätta där nere. Lite tyg och en ny ho så det blir fint och fräscht så får den duga. Den behöver inte va super påkostad. Här hemma gör fröken nya saker varje dag och hon lever i världen " för att jag kan " helt plötsligt kan man börja kommunicera med henne och visar tydligare och tydligare vad hon vill. Frågar man om hon vill sova så går hon till sängen. Om man undrar om man ska byta blöja så går hon till skötbordet. Apropå skötbord, hur länge hade ni skötbord till era barn ? Vi funderar på att ta bort vårt då hon börjar bli ganska så lång och jag är väldigt rädd för att hon ska halka ner ny när benen börjar komma lite utanför.


Länge sedan

Eftersom blogg.se app ej har funkat och vi av någon anledning inte kommer ut på internet på vår dator så har det inte blivit mycket bloggande. Vi har iaf tagit en tur till Spanien och haft det hur underbart som helst. Behövde verkligen se solen !!! 30 grader i skuggan varje dag vem klagar :) bildbevis kommer när datorn har kommit igång på nytt. Har 2 veckor till som vi får va hemma tillsammans hela familjen och mysa. Sedan börjar pappan att jobba och det är slut på trevligheterna. Hade Hanna & Fredda på fredags mys här i helgen. Hur underbart som helst. Trots kylan så klädde vi på oss och öppna vinet och satt på altanen och pladdra om allt mellan himmel och jord i flera timmar. Precis som det ska va :) På onsdag ska den här mamman ha kvalitets tid. En hel dag i Karlstad med mamma utan barn. Det minns jag inte när det hände sist. Ska bli skönt att kunna titta på saker i fred utan att man har ett smått hysteriskt barn som kräver maximal uppmärksamhet.


Öronljus ??

Barnet har lagt sig för kvällen så nu sitter vi här ute på altanen och njuter av glass & jordgubbar.
Idag har inte många knop blivit jorda. Varit till apoteket och köpt mera förkylnings produkter och skott hästen.
 
Va i kontakt med vårdcentralen idag igen och där fick ja inte värst mycket till hjälp. Ta bafucin och ipren. För tydligen så viste människan ja prata med att mitt virus kommer sitta i 6-7 veckor. Tackar så mycket för den diagnosen !!! Försökte förklara för henne att mina öron är allt annat än bra och att jag ska flyga väldigt snart så vore det bra att få lite hjälp. Men som sagt.. Det är ett virus som går. Daniel va upp idag och han hade iaf inte öroninflammation och hans är nästan värre så då borde väl inte jag heller ha det.
Men fick ett tips idag om att vi skulle pröva öronljus. Aldrig hört talas om men nu är vi lite smått desperata så i morgon är det vi som inhandlar dessa ljus på ren vinst & förlust. Låter väldigt mystiskt men... Någon som prövat ???
Så efter helgen hoppas jag & ber på mina baran knän att vi är bättre på alla sött och vis !!!

Födelsedag

När Smilla fyllde 1 så va Daniel en väldigt duktig bagare här hemma och gjorde en egen tårta till fröken :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snart Semester

Ja vad gör man nr hela helgen har i stort sett regnat bort.
Igår hann vi iaf med att klippa klart häcken så nu kan man bocka av den på att göra listan som finns över gården. Är väl egentligen inte så jätte mycket som göras i år men det är lite små fix som att rensa bort gräs och kapa bort lite träd med motorsågen.
Hästen fick sig oxå en omgång på morgonen.
 
Idag har vi mest varit inne. Tvättat en hög med kläder och tagit tag i där spegeln som stått i ett hörn i källaren och väntat på att få på sig lite färg.
Det klarnade ju upp här på kvällen så vi klädde på oss och tog oss en promenad så vi fick lite luft iaf.
 
 
Till och med barnet har kunnat ligga i en fatboy och kollat på tv :)
 
 
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
 
Längtar efter resan som en tok nu ! Vill ha sol och värme och i sverige är det väldigt dåligt med det.
Nästan till och med så jag får börja och packa :) Iaf börja göra lister. En till Smilla, En till mig och en till Daniel. Lister måste alltid göras så man vet vad som ska packas och vad som behövs. Annars så glömmer jag av hälften. Det är väl ingen kantastrof dock eftersom det finnas att köpa där nere men det är bara lätt att ha med det man vill ha !!
 
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Ska jobba Måndag, Tisdag nu denna vecka sedan är det äntligen dax för semester. Ska jag va hemma tills i september då prinsessan ska skolas in sedan är det dax att börja jobba helatid igen. Känns konstigt. Har inte jobbat så mycket på 1 1/2 år.
 
Satt och kolla på reprisen av ullared förut och blev väldigt sugen på att göra en resa. Handla lite julklappar till fröken och andra bra ha saker. Daniel gick med på att åka till broder men inte längre. Får helt enkelt kolla med Carre om hon kanske vill fölrja med. Brukar inte va några större problem. Så nu ska här sparas pengar.
 
Fröken Hanna Olsson.: kolla nu om någon annan dag passar så vi kan mysa till det någon kväll här
 

RSS 2.0