4 Dagar kvar

Nu ligger den lilla där inne och gottar till sig :) 10 veckor kvar (om man ska va dom där 5 %) innan vi ska mötas för första gången :) Känns helt sjukt att det är våran bebis. Vårat lilla underverk som ligger där inne och väntar på att få träffa mamma & pappa . Mamma & pappa.. Det låter konstigt... haha :) Jag ska bli mamma, någon ska kalla mig mamma om ett tag. SHIT !!! Ja de låter konstigt ;)

Idag ska det fixas och trixas med det mesta.
*Tvätta några maskiner
*Hästen ska få sig en genomgång
*Handlas
*Packa

Så idag får dagen gå fort här på jobbet så ja kommer hem någon gång :)


Vad eller vad inte.

Har börjat fundera på vad som är bra och vad som man egentligen klarar sig utan nu när bebisen ska komma ? Vad behöver man egentligen som man inte tänker på. Som första gången mamma & pappa så är det inte lätt känner ja ;) Vilken babywatcher är bäst tex.? Ja det är mycket...
För jag personligen skulle nog kunna handla hur mycket som helst av allt !!!!

Underbara sol !!!

Ja då va de helt plötsligt bara 4 dagar kvar att jobba :) den lilla där inne börjar ta gött med plats och igår spelade hon piano på mina revben. Mindre skönt om man säger så. Ska hon fortsätta så här så kommer ja iaf har några som det kommer finnas någon spricka i !!
Märks att börjar tryckas på allt där inne. Blir hungrig fortare än vanligt men kan tyvärr inte äta så mycket då ja blir mätt på ett kick och känns som ja ska spy hur fort som helst. När man lägger sig ner i bland så känns det som lungorna plattas i hopp.  Inte fantastiskt !! Springet i benen har börjat komma tillbaka oftare än vanligt. Men om 2 månader är prinsessan ute och då kommer ja skita i allt det dryga som varit ;)

Jag blir helt vilsen nu när det är ljust så länge på kvällarna :) Men det är ju hur skönt som helst och att det blir ljust tidigt. Sedan ska ja gå morgon promenader. Jag älskar morgon promenader. Luften är så frisk och det är lugnet före stormen ute.

Skit snö !!!

Ett rum färdigt. Han är allt duktig min man :) Är så nöjd med valet av tapet i gästrummet !!
2 väggar kvar i hallen sedan är tapeteringen klar för denna gång :) Ska vi bara hitta ett golv som vi vill ha.

Har en hel del kvar att flytta ut från gästrummet dock men vi tar det som det kommer. Eftersom jag inte får lyfta nått större och Daniel har fullt upp i källaren så tar vi det sedan. 
 
Igår kom blivande farmor med lite kläder som hon hade köpt till grodan där inne. Jätte söta.


Denna kommer värma skönt i höst den :) Så himla söt !!!
Fick även ett jätte sött startpaket så nu börjar det  fyllas på lite med kläder. Så snart kan vi börja plocka i byrån som jag har målat om. Ska bara få den på plats och tvätta kläderna innan.

Till helgen drar vi söder ut. Åka till Borås och hälsa på dom så trollen där nere. Ska bli så skönt att komma iväg på nått. Har inte varit ute på tur sedan vi kom hem från Thailand och det är ju ett tag sedan. Carre och jag ska ju göras oss en tur till Ullared oxå :) Fantastiskt. Får göra en lista så jag vet vad det är jag ska ha med mig.




Är ja förkyld eller bara Gravid ?

Med ett vedmod och blandade känslor så ger jag mig in i sista hela jobb veckan på väldigt länge. Har 3 dagar nästa vecka oxå. Har ju varit min arbetsplats i 10 år så ska ja inte hit på evigheter. Ja som sagt, väldigt blandade känslor !!!

Igår va ja inte den bästa flickvännen kanske :) Skulle tvätta våra vita skor och tänkte att jag slänger med mina löpar skor oxå. Dom har ja tvättat massa gånger sådet går bra. Tyvärr så gick det inte riktigt så bra som jag trodde.. Ut kom Daniels fina vita Sneaky Steve med en väldigt fin rosa nyans.. Att mina blev rosa gör ju inte så mycket :) Men Daniel va mindre nöjd. Som den fina flickvän ja är så ville ja ju så klart försöka rädda dom stackars skorna så ja slängde mig i bilen till Toria i full fart. Klorin.
Så jag tvätta om dom 2 gånger med klorin och vanish. Tyvärr gick det inte. skorna förblev rosa :) Men jag skratta väldigt gott när ja fick se daniels min när han stod med sina skor i handen och va alltmänt knäckt och tala om för mig att han aldrig komemr sätta på sig dessa igen :) Det kan jag nästan köpa !!! Jag får helt enkelt köpa ett par nya;)


8 Dagar kvar tills ledigt

Vilket tryck det va i går i arenan :) Jösses. Stämningen kunde inte ha varit bättre !! Färjestadslåten som sjöngs av en hel arena. Vrålet när spelarna kom på planen och klacken som höll lådan i 3 peridoder. Ja ni förstår ju själva !
Och vinst på detta. Ja dagen kunde inte ha varit bättre :) Till och med den lilla i magen gillade tillställningen. Det va full action där inne om man säger så:)

Idag ska dagen spenderas i källaren och ja ska snart gå och väcka en bakfull människa :) Vid såna här tillfällen är det rätt skönt att man är nykter ;)

Hanna: Nu får du säga till den lillla där inne att det är dax att komma ut !! Jag väntar spännt varje dag på att det ska komma ett sms där det står att ni nu blivit 3 <3

Frukost i magen och sedan fullrulle !!

Vart finns bananträdet där dom böjda bananerna växer ?

Idag ska jag börja gå igenom alla saker som ska tas ut från bebis rummet :) Gå igenom vad som ska slängas. Vad som behöver tvättas vad som behöver sorteras in i olika fack. Har ju haft det rummet som gästrum/byrå/garderobs rum. Inbygd garderob som vi har sängkläder och handdukar i. Byrå där alla mina tränings och stall kläder ligger. Men nu ska allt ut och det ska äras ner i källare till sitt nya rum. Dock sorteras om lite.
Jag gillar att pyssla med sådant. Så det gör mig inte ett dugg. Så länge man dolar med saker som gör att man får ordning & reda så gör jag det mer än gärna ;)
ska även tvätta alla kläderna som vi köpt till lill knytet. Så alla skit saker i tyget är borta. Att tvätta och känna när den nytvättade doften sprider sig uppåt då luktar de allt gott i stugan !!!


9 Dagar & Grattis till mig.

Först och främst vill ja säga Grattis till mig själv idag :) Så   GRATTIS ÅSA !!!

Igår beställde vi vår bilbarnstol oxå. Blev en sådan här :



Vi tog denna eftersom det va rött i de och våran barnvagn är röd :) Beställde en bas oxå så det blir extra lätt när den ska in och ur bilen :) Jag hoppas vi har gjort ett bra val, men den hade fått väldigt mycket bra kritik på nätet så vi litar på de !!

På lördag packar vi in oss i bilen familjen Engström/Bergkvist. Jag & pappa ska på hockey och mamma ska shoppa. Det ska bli spännande jävlar !! Men börjar med att ta hem en vinst idag först !!!






Jösses vilket maraton. (iaf för mig)

Hade lite energi kvar i kroppen och satt och fundera på om ja kanske skulle ta en sväng runt kvarteret som tar 10 min ca..
Men icke hellr. Lagom till Daniel åker på träning så bestämmde sig hunden för att rymma :) Så de va bara att sätta på sig skorna och dundra i väg. Snö som gick upp till knävecken. Men hur svårt är de inte att gå i sådan hög snö.. När ja väl tog mig ur de så va han på grannarnas tomt så ja knacka snällt på och ursäkt mig med att ja leter efter min hund och undrar om det går bra att ja går ut på deras gräsmatta. Goa grannar som man har så gick de ju självklart hur bra som helst. Men nej du.. King skulle inte med. Så ja gjorde det enda som man kan göra med han. Vände på klacken och traska hemåt. Han kom i kapp mig så ja vände fram och tillbaka några gånger tills han följde mig helt. Dock inte så att ja får tag på han. Sista gången ja vände så gick ja raka vägen hem så han kom allt efter mig och sprang raka vägen till trappen och skulle in :)
Bara att ge en massa beröm om att han kom hem :) Det känns fel men de är så de funkar annars så kommer dom aldrig hem igen. Så nu ligger han i sin bädd och sover så gott så.

Tyvärr så försvann all energi och jag sitter fortfarande och flåsar som en tok efter min lilla tur.

Källarens make over börjar ta form oxå. Alla rum är snart färdigmålade :) Hjärtat spacklade det sista idag så nu kan vi fortsätta sätta tapet under veckan och pappa va här och visa hur vi skulle göra för att sätta upp den nya väggen. Har en vägg i tvättstugan som ska rivas och byggas om. Är väldigt liten så det kommer nog gå fort. Sedan kan det kletas med lite färg där inne oxå.  Har hittat världens mest lättmålade färg så de går som en dans att mål väggarna :)

Men nu blir det fotboll i soffan för ta blev lite trött :)

Tacos mys & sista solsidan är vad som står på agendan i kväll.

Oj oj.. måste hitta en sysselsättning

Att ta de lugnt är verkligen inte min sak. Samdragningar som dragit i gång och jag är beodrad att lugna ner mig radikalt. Men ja är så understimulerad, uttråkad och rastlös nu så ja tror ja smäller av snart. Babe är i Kongsvinger på fotboll så ja och King försöker att sitta i soffan och "njuta" Men jag vill rida. Jag vill gå lång promenad. Jag vill städa och göra en massa saker.. Ska de va så här i 3 månader till så kommer jag snart att klättra på väggarna :) 
Jag kommer bli ett monster men ja måste på nått vis lära mig att leva detta liv nu !! 

Tvätta ska ja iaf göra nu. Hur kan man nånsn se fram emot att få tvätta :) 

Känner i kroppen att de snart är helg!!

Våren, Det är verkligen på G nu :) Trots snöovädret som är på ingång :( Har precis haft min timmes egen tid som jag har på torsdagar när hjärtat är på träning, Nämligen kollat reprisen av Sofias änglar ♥ Fantastiskt program ! Tårarna rinner alltid lika mycket varje gång jag ser de.

Idag va jag och hjärte bebisen på en ny kontroll och fröken håller sig stadig magen :) Allt såg toppen ut och till och med mina värden va av bästa sort. Skönt att höra att allt är bra.

Änne en helg som kommer nära nu. Hästen ska longeras och pysslas med. Jag ska måla lite till annars så ska ja bara flyta med denna helg :) Va länge sedan som ja tog de lugnt. Har en tendens att vara fullmatade tycker ja. Men när jag tänker efter så har ja en del att göra ändå :) haha... Skräll.

Men nu, tvätta bort och göra ansiktets dagliga rutin. Sedan ska ja kosa ner mig i soffan och vänta på att kl ska bil 9 så jag får se på Lyxfällan :)

16.

Idag har det kommit. Det som jag har bävat för ska komma. Är som en drog för kroppen, då ja skulle kunna göra allt för att bara lite...
Nämligen Träna med hästen. Jag vill så gärna hoppa upp på hästryggen och bara få göra ett enda pass. Bara ett tränings pass. Bara en liten stund !!!

Måste man va glad,lycklig och tycka att de är fantastiskt att va gravid ? för jag tycker inte de. Missförstå mig rätt nu. Jag älskar min mage och den lilla som är där inne och längtar ihjäl mig tills hon kommer ut :) Men just de där med att va gravid.. Nej, Jag gillar inte mina egna begränsningar. Jag gillar inte att ha ont. Jag gillar inte att allt jag jag gör ska jag få lida för senare på kvällen. Jag är trött på att inte kunna gå en långpromenad med min hund. Jag är trött på att inte kunna rida min häst. Jag är trött på att alltid vara trött :( Men nu har vi bara 3 månader kvar och de är inte så lång tid :) sedan ska vi kosa oss mest hela tiden jag och bebis !!

Men solen lyser och jag har fått reda på att jag har fixat mitt gröna kort så nu får jag tävla :)
eller ja, inte nu på direkten men så småning om så :)

17 Arbetsdagar kvar

Varför köpte ja en påse  Daim kulor.. De går bara inte att sluta äta. Jag vräker i mig så de nästan bränner i munnen !!! Men gott va de :)

I helgen va de bara att säga välkommen och Hej till Samandragningar oxå.. Jaha.. Ja de är väl desamma att ta allt ett tag i förväg så kanske de onda i förlossnongs skedet inte blir en sådan pina :) Jag intalar mig de iaf så känns de bättre !!
Ska till barnmorskan denna vecka och mäta/klämma/lyssna igen på vår lilla prinsessa där inne.  Än så länge är hon väldigt väluppfostrad och följe mammas dyngsrytm till pricko. Vill mamma gå och lägga sig ja då gör grynet det oxå och hon vaknar aldrig före mamma :) Duktig tjej i magen !! Så vi är nöjda så länge det varar.
Fast jag skulle önska att hon flytta sig från min blåsa för enligt sista kollen vi va på så är hennes favvo placering precis över den så kissa de vill ja lova att jag gör ofta. När jag rör mig så är de typ var 30 min :)
Borde va rabbat på toa papper under tiden man är gravid !!!


Vår i luften.

Här är vårtecken på Berggårdsvägen 14. Man kan se gräsmattan på ena sidan väggen. Solen har smällt undan snön och ja ser till och med knoppar :) De är vår de !!!

Har idag öppnat min första gravid bok. Har inte läst nått varesig tidnigar eller böcker men fick en bok i julklapp och tänkte att jag kanske skulle ge den en chans. När ja öppna den så va de ang viktminskning som kom först.
Om hur kroppen funkar efteråt, hur bebisen,mjölk, hela mammans kropp blir och ja har nu insett att allt har sin tid. Har faktiskt inte tänkte så där mycket på de där med hur de blir efteråt ännu. Har haft full fokus på nuet. Men när ja läste vad snabbmiktminskning betyder så bestämmde jag mig för att allt ska få ta sin tid. Att kroppen får sköta detta själv :) Är man "normal" i kroppen så fixar det sig. Herre gud, kroppen genomgår ju en enorm förändring så ingen stress för min del känner jag !!!
Eftersom det tog mig 6 månader att läsa mitt första så kommer de nog ta ett tag att kolla egenom boken då den handlar om från gravid dag 1 tills barnen kommer in i tonåren ;)


Ännu en söndags till mötes

Inte varje dag man är uppe vid 8 när man varit på fest :) Att va nykter på fest har fått en helt annan innerbörd vil jag lova !!
Va till hovfjället igår och åt mat och lyssna på Torsbys egan lilla stolhet :) Topcats. Va dom är bra  !!  Skit bra skulle ja nog till och med vilja säga !!Av 1-10 så får dom 10 lätt. Till och med bebis i magen gilla dom :)
Trots foglossningar och sammandragningar så kunde ja allt dansa lite. Omöjligt att stå still när dom drar igång.
Va kul att träffa en massa människor som man inte sett på länge. Men de va mest magen som fick uppmärksamhet :) Men vad gör de när de är nått som är så jädrans stolt över ;)
Fick så fina komentarer och de va himla skoj att höra för man känner sig ju inte direkt som någon sexbomb när magen växer,vätskan börjar fylla kroppen och allt i ren allmänhet sväller :) Ja ni förstår vad jag menar ni som varit/är gravida.

Men idag är en ny dag och de ska fortsättas nere i källaren. Igår Målades väggarna för sista gången. Förtapeten kom upp på plats så idag ska den riktiga upp :) Åhh de ska bli så spännande att se resultatet. Ska spackla lite hål oxå för vi kom på en annan lösning igår men de går fort och fint. Va även och kollade på lite golv igår så nu känns de som slutet på de hela snart :)

Måste ha nått i magen. Den kurrar som aldrig förr nu !!




19 Dagar kvar att jobba

Ja dagarna går vill jag lova.

Tyckte att ja har haft ett sådant planlöst liv ett tag men insåg idag att ja har ju massor att göra :)
De ska rensas ur garaget så vi får plats med ny skit ;)
Väggarna ska målas en sista gång i halen där nere.
Golvet ska läggas.
Tapeterna ska upp.
Gästrummet ska flyttas ner
Vi sa åka till Borså första helgen i April

Så är de ju hästar och hund som tar en massa tid men de är ju vardagsgöra de :)

Har kommit på en massa saker som ska köpas när vi drar mot Gekås. Min svägerska är mer än nöjd att jag vill dit så hon har första parket i bilen ner :) Nu ska ja köpa på oss lite trädgårds grejer. De har v verkligen inga och de behövs när man helt plötsligt har eget hus. Lite fina blomkorgar och sådant som pyntar de fint där ute oxå.
Ja som sagt, de kommer nog få plats det mesta i vagnen :)

Idag ska ja iväg och skriva provet oxå på klubben. Känner mig nästan nervös. Tänk om ja inte klara de utan måste göra om :(  Har pluggat i 2 dagar nu iaf och ska göra sista ryck när ja kommer hem.



Ja vi återkommer om hur de gick.

21 Dagar kvar.

Ja nedräkningen har faktiskt börjat nu.
Igår längta jag s där extra mycket efter våren. Vart är den !? Jag vill ha det bart ute. Jag till och med saknar den äckliga lukten. Åhh då ska ja va ute. Jag ska njuta av våren till max. Jag ser till och med fram emot att stå ute och riva av päls på frasse :) Och jag vill lova att han är lika luddig som en nalle björn :)



Hittatde den här bilden i min mobil igår och de är nog de som gör att jag längtar efter våren så där extra mycket :) Äppelträdet som som blommar och de gnistrande sjön i bakgrunden :) Ja ni ser ju själva va underbart de är !!



Har fått hem våra första kläder till lilla prinsessan som ligger i magen.



Här ett litet smakprov. Flera ligger och väntar på att få bli nedpakad i den nya byrån som jag målar men som jag aldrig blir klar med :) haha, att de ska ta sådan tid att måla en byrå. Men men.. Den blir bra när den blir klar ;)

Jag är en sådan där människa som tycker om struktur, ordning & reda så jag ska nu göra lite listor. En som ska va till gästrummet. Vad som behöver köpas hem och vad som ska dit ner så de blir det där lilla extra :)
och en ska självklart bli till bebis. Vad vi behöver köpa och inreda rummet med. Vad som behövs till en liten människa. Jösses. Är ju mycket mer än ja ens  har tänk på. Men jag vill inte sitta där sista veckan och klia mig i huvudet. Kommer ja nog göra nog av ändå ;) haha


Iaf dagens stor artade är ja har fått med mig Daniel till Ullared ;) Vi ska ner och hälsa på broder första helgen i April och jag vill så gärna åka till ullared då. Köpa lite bebis saker,häst saker och annat smått och gott. Ja de finns ju faktiskt allt där nere. Och eftersom de bara tar 1 timme mellan Borås och ullared så är de helt ok att åka fram och tillbaka. Jag har ju varit där förut men Daniel har aldrig varit där. Jag tror inte att de kommer få ett högt betyg av han men men.. brosan anmälde sig direkt att stanna hemma och passa King han :)

22 Dagar kvar att jobba.

Jag vad säger man.. Är huvudet dumt så får kroppen lida.. De kan ja instämma på igår !!!
Efter att ha målat en hall i källaren, tvättat några maskiner, Longerat hästen och stor städa hela huset så dog min rygg totalt. Kunde knappt röra mig. La mig i badet men tyvärr släppte inte skiten.  Vakna flera gånger inatt av att jag skulle vända mig och de gjorde bara ont. Men nu äntligen så börjar de släppa. Men jösses va trött jag är vill jag lova :) Så vi får se hur länge jag & magen orkar härda ut på jobbet idag.

Idag ska jag inte storstäda, Jag ska inte longera frasse. Kanske bara måla lite. 4 Veckor. då ska allt va klart. Om jag så ska va vaken dyngnet runt. För jag vill inte börja min ledighet med att ha en massa innre stress över att saker och ting inte är klara. Dom 2 månaderna skulle jag vilja ha till att börja förstå att de är människa där inne :)
Hmm.. Kommer ja någonsin att fatta de ? ¿ Känns helt galet.

Men nu ska "morfar" bjuda på lunch så vi följer gärna med :)

Vasaloppets dag

Söndag och vasalppet är på här hemma på TV. Är egentligen totalt ointreeserad men de är ju en stor händelse i Sverige så lite får man väl hänga med :)

Grönt kort kursens 3 dagar är över och på Torsdag ska provet skrivas. ÄR en mycket bra kurs ochjag är helt med på att alla måste gå denna kurs för att få tävla. Mycket som kan gå fel och folk/hästar kan bli väldigt skadade om saker hanteras på fel sätt !!! OCh de finns ju en anledning till att man måste göra detta !! Så 10p får denna kurs av mig.

Ska få på mig mina målar kläder och gå ner i källaren och måla lite till. Är ju en del kvar att måla så de är bara att ta en pensel och kleta på :) Men de blir ljust och fint. Grönt,Brunt, orange och missfärgade tak byts ut mot vita väggar och tak och ett nytt fint klick golv. Lite säkräp måste slängas så vi ska även ta en sväng med det oxå.

Ska även i eftermiddag göra en liten longering med frasse och se hur han kommer funka i sin igång sättning. Kommer säkert va folk som kommer idiot förklara mig med att sätta igång en häst när man är i 6 månden. Som kommer tycka att avrför låter du inte han stå sista tiden tills du får börja rida igen.. Men nej tack !!! Jag är inte sjuk. Den tiden som som ja inte kan rida så finns de så många andra sätt att motionera sin häst så. Efter att underverket imagen kommit till världen och jag får börja rida igen så vill jag ha en häst som jag kan sätta mig upp i sadeln på direkten och börja våran resa framåt med träning & någon tävling. Vet att de är mycket slit, mycke planering som man tidigare inte haft utan nu även har ett barn som man måste sätta i första hand. Men vi är 2 i familjen och med rätt planering och vilja så går allt :)  Misstänker att vi kommer få en dotter som kommer att va mycket med mamma i stallet :)

Men nu först av allt så ska nog ja & king ta oss en promenad i solen innan dagen börjar.

1 vecka går fort

Oj va länge sedan de va jag va in här. Tiden har inte funnits. Schemat är fullt hela tiden känns de som :) Källaren har fått sig en massa färg. Dock inte klart men vi jobbar oss framåt så de kommer inte stå på försen de är klart tror ja :) Till och med så att tapeten kanske kommer upp till helgen.Får se hur många gånger detta tak behöver målas. Vi har även lycats planera hur vi ska göra vår tvättstuga oxå så nu är de färdig funderat över de.

Bebis växer så de knakar i mammas mage och jag insåg hör om dagen att helt plötsligt så är de inte så fasligt längt kvar tills hon kommer :) Barnvaggnen står ju här hemma och lite kläder är även inköpt. Ska skicka efter ett skydd till sängen oxå från lundmyr of sweden som ja tycker är så snyggt. Behöver oxå köpa en säng som vi kan ha de i :) Men de hinns ;)

Frasse börjar bli mycket piggare. På 4 dagar så har han bara haft 2 anfall som vi sett och de är ju super !! Så nu vill jag att de ska fortsätta så. 
I morgon och 3 dagar framöver kommer jag spendera på ridklubben då grönt kort ska tas. Så någon tävling ska de allt göras efter att bebis kommit ut och vi kommit i form jag & Frasse. För han kommer bli bra. De min högsta önskan just nu iaf !!!!

Men nu ska ja och King kosa ner oss och vänta på att kl slår efter midnatt för då kommer hjärtat hem efter sin tur till London med  2/3 av min familj.  De har vi längtat efter !!!!

RSS 2.0