Jul jul

Ännu en hysterisk jul är över. Allt slit för att få en dag så perfekt som möjlighet. Den blev precis så mysig som jag hade hoppats oxå :) hela familjen/släkten samlade för att njuta av god mat och bara umgås !! Barnen som va helt lyriska över sina julklappar. Jag älskar verkligen julen. Är den absolut bästa högtiden av dom alla !!
Men nu är den över och jag vill Inge hellre än att ta bort det röda och sätta tillbaka allt det vita. Kalla mig tråkig men vitt är min färg.


Vintern när den är som bäst !!

Idag har det varit en sån underbar dag ute !! Började dagen med att fylla bussen med skräp. En tur till tippen senare och vi kommer numera in i garaget oxå. Pulka åkning med barnet som tjöt av skratt !!
Avslutade utomhus dagen med en galopp tur med hästen. Han fullkomligt flög fram och va pigg som bara den. Lika svetta va vi nog när vi kom tillbaka till stallet oxå. När jag hade släppt ut han i hagen tillbaka så stod han och gäspa som en tok så lite trött blev han nog ;) så i morgon ska vi bara ta en skritt tur så han får gå bort sin träningsverk som han förmodligen kommer att ha. Kommer att utnyttja vägarna så mycket som det bara går nu. Det är ju helt fantastiskt underlag på dom. Skritt,trav och galopp.


Lilla hjärtat

När man är sjuk är det skönt att ligga nära och sova !!


Dec. 14, 2012

Lucia gick mer än galant måste jag säga. Hon stod som ett ljus och höll hennes bästa Elias i handen hela tiden. Förmodligen för att det va så mycket folk överallt och inte för att hon faktiskt va duktig ;) jag känner mitt barn om man säger så. Åkte därifrån sonen stolt mor !! Några timmar senare ringde fröken. Hon hade blir förkyld. Inte på smått vis heller. Ögonen rann konstant och hon kunde knappt öppna dom och helt genom tätt. Stackars liten. Hon har iaf Inge större till feber iaf vilket känns skönt. Tyvärr så börjar jag känna mig dålig oxå. Igen. Nyser, fryser och huvudvärk. Julbord i kväll men det får nog va tror jag.
Vi ska nog bara va hemma och kurera oss.


Tiden går

Helgen går. Dagarna går. Jag hinner inte med känns det som.
Helgen som va gjorde vi inte ett skit. Kurerade oss s gott det gick. Hann iaf med att va ute en liten sväng i hopp om att några baciller skulle dö.
Har idag varit på vårt första " kvartsamtal" :) hon fick bra med beröm och skötte sig så bra en 1 1/2 kan göra. Så vi får hoppas det fortsätter så !!
På torsdag ska det firas lucia på dagis. Har inget större hopp om att fröken kommer att gå med utan ska göra allt annat. Idag när dom hade övat skulle hon bara åka rutchkana och va inte det minsta intresserad av vad som hände. Men den som lever får se ;)



Hals ont och målad trapp

Idag äntligen fick sessan gå till dagis igen. Barnet va helt lyrisk när vi kom dit på morgonen :) så kul va det att va hemma med mamma lixom..
Började känna hopp igen om att familjen äntligen börjar bli frisk. Men där trodde jag allt för mycket. När jag stod och måla trappen så började jag känna av halsont. Så nu ligger jag nerbädda i sängen och orkar inte ens prata för att det gör så ont. Hoppas att det räcker med att sova bort det. Börjar bli bra trött på all sjukdom nu !!!!


Baka baka liten kaka.

Hör hemma har vi börjat förbereda oss för julen. Pepparkakorna är bakade och snart ska vi gå in på mera jule gott. Tror vi ska baka lite idag med. är ju hemma med en sjuk dotter så varför inte passa på.
Eftersom julen ska firas här hemma så vill man ju ha en massa gott att bjuda på när hela släkten ska samlas. Åhh va mysigt det ska bli. Jag fullkomligt älskar julen. Har till och med köpt en del julklappar redan. Annars hör ju jag till dom som brukar va ute i sista sekunden. Till smilla har jag fått lagt band på mig själv. Skulle kunna köpa hur mycket som helst men det får ju finnas gränser. Så nu får hennes paket helt enkelt va klara :) kanske ....

Va och köpte lite färg igår till vår trapp ner till källaren. Har gått och stört mig på den sedan vi satte in så ni får den bli vit. Vet inte vad jag tänkte med när vi beställde den i vanlig lackad furu. Jag hatar ju furu färg !! Jaja, så kan det går när inte hjärnan är helt med


Smilla Picasso

Smilla har gjort sitt första konstverk på dagis. Hon va väldigt grön i ansiktet när hon kom hem men det får man ta :)
Längtar som en tok efter julen. Bara få mysa och ha det gott. Har köpt klart alla presenter till smilla iaf. Har bara resten av all folk kvar.
Har även köpt en madrass till hennes nya säng så den ska snart bytas ut. Bort med spjälsängen och in med växasängen. Måste möblera hennes rum och ta bort lite saker så hon får plats med dom nya som hon får av tomten.
Idag står julbak på agendan. Pepparkakor ska det började med iaf.
Kanske lite knäck, ja vi får se


RSS 2.0