Hudvård

Jag har gett upp min kära Mary kay ett tag nu för att se om andra produkter är lika bra.
Hudvård är nått som jag gärna lägger pengar på och vet att jag får riktigt bra produkter. Har ju använt enbart Mary kay i några år nu och är sjukt nöjd med det så jag har nästan bestämt mig innan att dessa inte kommer att funka lika bra :) mitt smink kommer jag inte ge upp utan kommer fortsätta med Mary kay för alltid.
Vilka är bra produkter egentligen ?


Toppen häst idag igen

Helgen och början på denna vecka sa bara swich så va den över.  Ändå har jag inte gjort nått speciellt mer än vanligt.

Idag har iaf hästen fått sig en riktig genomkörare. (jag oxå för den delen) Jag träna min sits. Att jag sitter mitt isadeln och att mina händer och ben är dom ska va. Träna över på galoppombyten i vart 3e och jag va mer än nöjd när jag hoppa av och sktitta av han. HAn lyssna riktigt bra på mig och på slutet så flöt det på fint. Min duktiga lilla pålle !!




Ny helg och det innebär långledigt här hemma. Altanen ska rivas så vi hinner göra klart dräneringen till den 6 Juni för då det brjas bygga en ny. Äntligen !!! Bort med hemska fula den och dit med en nya. Så man äntligen kan sitta där ute och njuta :) Kände inte riktigt av det med den vi har nu. Så detta kommer bli super det !!


Va fan är allergi bra för

Efter att frukosten va intagen sa det bara pang. Huvudvärk, trött delux, jag nyser och näsan rinner. Bara att gratulera till att allergin har dragit igång på riktigt så nu väntas en månads huvudvärk och trötthet så stor så man skulle kunna stå upp och sova. Samma skit varje år. Jag hatar allt som har med allergi att göra. Borde inte finnas !!!
Barnet har lagt sig och jag gör lika sant !


Go morgon världen.

Fredag fredag fredag.. Härliga dag !! Har lite olika saker på agendan idag. Säga hipp hipp hurra till Lena, hästen ska longeras, handla,fredags städa och tvätt så det är fint när helgen kommer. Vill alltid ha det extra fint hemma tills helgen. Det hör lixom till på nått vis !!

Tänk om det kunde va juni nu och skattepengarna kunde finnas på kontot. Vet ju massa saker jag kan lägga dom på.
6 juni ska våran altan börjas bygga oxå. Så nu är det bara för familjen att börja riva så den är borta helt tills dess.

Nu ska jag och världens sötaste tjej äta frukost.


Slapp.

Har efter en lång dag hamnat i mitt hör i soffan. Så här sitter vi jag och sambon och tittar på fotboll. Är nog enda gången jag ser han jubla när chelsea gör mål så lägga det får jag lägga till minnet.

Hade insläppet av hästarna i kväll så nu har alla fått komma in och fått sin kvällsmat. Dom stod och vänta på mig när jag kom så det va bara att öppna hagen så traskade dom in till sig själv utan bekymmer :)


Rutiner

När man varit inomhus en hel dag och hemkommen från stallet så älskar jag att få sätta på mig skorna och gå på en lång promenad. Finns nog inget skönare än att bara få komma ut och rensa hjärna efter dags arbete.
Jag älskar att få va ute i friska luften och jag märker hur mycket bättre Smilla sover när hon fått i sig massa frisk luft, och king kräver ju sina promenader oxå.
I vår familj gäller verkligen " det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder"

Nu när man helt plötsligt står här med en tio månaders bebis och tänker att vart i hela friden tog tiden vägen ? Ska hon verkligen snart fylla 1 ? Hur är det möjligt ? Så blir jag sjukt medveten om att tiden springer verkligen iväg utan att man hinner med.
Men dessa 10 månaders som har gått har verkligen vart en dans på rosor. Enligt oss själva så har vi nog ett exemplariskt barn. Hon utvecklad precis som hon ska och vi har androgyn behövt kämpa med något nått större. Hon sov i sitt egna rum när hon va 2 veckor. När hon va 1,5 månader gammal slutade hon äta på nätterna (vilket hon bestämde helt själv) och helt plötsligt började barnet sova till 8-10 på morgonen. Första natten vakna jag och Daniel och trodde nästan att hon va död eller att vi inte hört henne. Smög in och kolla på henne där hon låg och sov som en stock och så fortsatte det. Så trötta småbarns förälder har vi aldrig varit.
Hon låg gärna i sitt babygym eller babysitter på dagarna och mös med sig själv. När hon börja sitta så satt hon gärna på en filt och lekte med sina leksaker.
Vid 4 månaders ålder började vi med smakportioner och det va klart att hon tyckte det va väldigt märkligt det vi stoppade i munnen på henne men med lite lika knep så lossna det ganska snabbt på henne och vi började ta bort ersättningen mer och mer. När hon va 6 månader ca så åt hon inte ersättning alls längre utan åt mat och frukt.
Idag har vi vad vi själva tycker fått in bra rutiner på henne.
Hon vaknar vid 9 ca och ligger och drar sig och leker lite med sina mjukisar hon har i sängen så efter ett tag hämtar vi henne och vi äter gröt.
Vilar en sväng runt 10:30.
Äter lunch vid 12 och då äter hon en hel burk.
Äter mellan mål 14:00 som består av smörgås och yoghurt.
Sover en sväng runt 15:00
Äter middag vid 16:00. Då äter hon 1/2 burk
Välling vid 18:30
Gröt och sängdax vid 20:00

Det funkar på våran fröken iaf och hon är nöjd. Det är det viktigaste. Tycker det är jätte svårt att få till bra rutiner så man får ju pröva sig fram helt enkelt. Men jag tror vi har hittat det rätta nu.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/229788/images/2012/pic_198896733.jpg" class="image">


Komma upp i tid.

En av fördelarna med barnen att man kommer upp relativt tidigt på morgon, och jag är en sådan person som gillar att få saker gjorde tidigt så jag kan umgås med min familj på kvällen. Kvallitetstid :)

Hästen har ridits, maskiner har tvättats och hänger ute på tork och vi har varit ute och lekt i gräset.
Ska ta oss en promenad hör sedan och när mannen har kommit hem från som match ska jag göra lite nytta i trädgården. För att fixa med sådant är inte det lättare när man har ett barn som är överallt och lite där till.


Sanering av berggårdsvägen 14

Tog en promenad med delar av familjen så lilla prinsessan fick sova ute då sanering av hemmet pågår.
Har ju en bajsbebis så bort med alla baciller !! Är bättre idag men inte riktigt hundra så jag hoppas att jag inte behöver skura vagnen sedan ;)
Det gör sjukt ont i mammahjärtat när hon är sjuk men samtidigt är det väldigt påfrestande att ha ett barn hängandes i benen dagen i ända så det ska bli väldigt skönt när hon blir bättre.
Ska inkassera lite egen tid när Daniel kommer hem och göra ett pass på banan med hästen.
Bara få fokusera och jobba med nått annat. Ska jobba på min sits idag. Sitta rakt och ordentligt i sadeln. Har blivit väldigt slarvig med det. Så det behövs att tränas tillbaka massor på.

Förövrigt så växer och utvecklas lilla damen här hemma som bara den. 5 tänder har kommit och den 27 ska vi på 10 månaders kontroll. Jag fattar inte, när hann hon bli 10 månader ? Hon föddes ju igår..


Tack fina du

Här hittar nu tjejen som hjälpt mig att göra min blogg super fin. Passa på att kolla in hennes lilla sagohäst som är otroligt vacker !!!

www.livetsomelin.blogg.se


Vill inte ha magsjukan.

Igår kväll när lilla fröken skulle äta sin kvällsgröt såg jag att hon va helt vit kring munnen, så jag frågade Daniel om hon hade spytt ? Nej det fanns inget på golvet. Tänkte att det va nog bara nått litet då tills vi insåg att allt låg i Daniels huva på tröjan :)
Blev Inge mera än så. Dock har det kommit en del från andra ändan i stället som inte riktigt verkar va som det ska va, så vi får se vad det blir av den här dagen. Just nu ligger hon och sover igen. Jag hoppas att det bara va nått tillfälligt.

Kan inte riktigt bestämma mig om jag ska rida eller om frasse ska få en vilodag. Det regnar ju inte så jag borde passa på. Eller så får han vila idag så får det bli ett pass på banan i morgon när den torkat upp.


Vill ha tillbaka våren !!

Typ nu genast !!


Blir det en säsong 2 eller ?

Ridit i regnet så nu passade jag på att mysa ner mig i soffan och bli varm tillbaka när lilla prinsessan ligger och sover.
Trotsat regnet i 2 dagar nu och klätt på mig själv, barn och hund och promenerat. Bara man kommer ut så är det väldigt skönt att komma ut när det regnar.

Va så trött igår kväll så jag spela in wermland forever. Så nu har jag kollat. Ja jag finner inga ord för spektaklet.. Va nog kanske nått av det sämsta jag sett och jag skämdes åt dom. Hur tänkte dom där undrar jag ?


Jag vill ha mera vår och värme.

Jag frågade king om han ville gå ut och gå när Smilla har vaknat. Han titta inte ens åt mig.

Riktigt inne väder idag men jag känner ändå för att gå ut..
Är iaf glad över att jag gick ut och red på förmiddagen. Då va det uppehåll. Hade dock en häst som dansade fram på vägen och va helt galen och rädd för allt som blåsten tog tag i.. Jösses.
Igår hände inte mycket här hemma. Vilade mest hela tiden :) Fick besök av Karlstad familjen och hälsade på Vincent. Tid kväll med tv och sängen.

I maj ska Millis och jag ta oss en tur till Borås djurpark och titta på alla roliga djur. Pappan i familjen ska på tur så då beger vi oss oxå söder ut.

Leta fram regnbyxorna och ut på tur nu !!


Spark i rätt riktning

Ja det skulle jag verkligen behöva idag. Blir absolut inget gjort för mig. Hittar en massa undanflykter till precis allt.
Jag skulle ha varit ut på promenad men det blåser för kallt. Skulle ha vårstädat ute men fortfarande för kallt. Listan kan göras lång. Kanske är en sådan dag då jag helt enkelt bara ska ligga i soffan och leka med mitt barn helt enkelt !!


Kommit igång

Frasse och jag har nu börjat att träna lite smått för att komma tillbaka tid vi va innan barnafödande och sjukdom. Vilket jobb. Men som tur är så har jag världens bästa stallägarinna som hjälper mig !! Med hennes hjälp så känner jag mig trygg i jobbadet. Så idag ska jag jobba han från marken.

Påskledigt för oss båda i familjen så då ska det även fås en del gjort här hemma och jag ska ta upp min träning igen som jag har skarvat med en tid.
Glad påsk på er alla !!


RSS 2.0