Tiden går

Nu va det så där länge sedan jag va in här, men ska försöka mig på nått.
Julen är över och vilken jul det blev :) minst fick verkligen mest paket. Hon hade lyckats charma tomten totalt på sina 6 månader :)
Julafton firades med våra båda familjer här hemma i huset. Hur mysigt som helst med vuxna och barn överallt !!
Juldagen va det bara proppa mera mat i magen för då kom broder med familj och vi firade jul igen.
Nöjda och belåtna så pussade vi lillan go natt jag och Daniel och tog oss en tur till hallen. Vilken kväll, hade sjukt kul och hade absolut ingen lust att gå hem vid 2.
Hunnit med namngivning till Smilla har vi oxå gjort. En enkel ceremoni här hemma med bara den absolut närmaste släkten. Mera uppståndelse ville vi inte ha så det passade oss perfekt :)
Men nu ska jag bara njuta av min sista hel lediga vecka för snart börjar jag jobba igen. Känns konstigt men ska samtidigt bli skoj. 50% är lagom att börja med ;)


God mat och klä granen

I morgon ska jag äntligen få komma på julbord :) det skulle bli ett originellt julbord men det får va vad det vill. Daniels jobb som bjuder så vi tackar gott för det !! Jag får iaf komma iväg på nått.
Eftersom Millis ska med så kommer vi va hemma tidigt. När vi kommer hem ska granen kläs och det ska drickas glögg i glada vänners lag :) ska bli spännande att se vad hon tycker om en julgran :) oj vilken fin gran det ska bli !!!


Ny dag

Go morgon världen. Idag va det så där extra skönt att ligga kvar i sängen och dra sig. Eftersom barnet sover ännu så tänker jag ligga kvar !!!
Igår gick första twilight filmen på tv.vi blev sittande och kolla på den jag och Daniel. Har alltid trott att vampyr filmen är då inget för mig och har aldrig förstått mig på hysterin kring dessa filmer. Men nu förstår jag. Jösses... Det va ju hur bra som helst !! Så idag ska dom andra fixas så vi kan se dom oxå !!
När jag såg HAN första gången i filmen så tänkte jag att vart är han snygg ??? Ingenstans.. Men efter att ha sett hela så förstår jag det oxå nu :) haha.. Han är ju skitsnygg, tack vare sin karaktär.
Ja där ser man vad det kan ändra sig!!


Men fy.

Hoppa i bilen tidigt jag och Smilla idag då vi skulle köra mamma till Norge då hon skulle flyga till Spanien.
Han inte många kilometer innan blixthalkan slog till. Det va nog det värsta väglaget jag någonsin kört i. Mellan torsby och kongsvinger tog det 2 timmar. Va livrädd att vi skulle krocka eller köra av vägen. På vägen hem va ja helt knäckt av alla halka , modd, spänningar i kroppen så jag va tvungen att stanna. Där satt jag vid ratten och grät och trodde helt ärligt att jag inte skulle ta mig hem. Va nära att ringa så någon fick komma och hämta oss där men då skulle någon mera stackare tvungen ut i skiten och väglaget skulle ändå va det samma så ja fick rycka upp mig och köra vidare. Till slut såg jag toria och kunde äntligen andas ut :) så nu ligger jag nerbäddad i sängen och är helt slut i hela kroppen efter den dag. Usch :(


När hann det nästan gå 6 månader..

6 Månader har nu nästan gått sedan jag låg i karlstad med sån jävla smärta. Men oxå en smärta som förvandlades till nått fantastiskt !! Det har verkligen varit en resa av 6 månaders lycka och som första gångs förälder så är vi själva väldigt nöjda med vad vi har åstakommit :) Innan hon kom va man ju livrädd att man skulle göra nått fel och skada henne. Att vi inte skulle förstå hur saker och ting skulle göras. ´Men när hon väl kom så va det precis som alla sa, Det faller sig helt naturligt. Det sitter lixom i benmärgen på nått konstigt vis. Vi ville skapa rutiner med vår lilla bebis ganska så tidigt och det va en del som man märkte höjde på ögonbrynen när vi berätta att hon sov i egen säng i eget rum redan när hon va 2 veckor, att hon åt bara var 3 timma. Hon va inte vaken mer än 2 timmar åt gången.Fick lägga sig vid bestämmd tid för kvällen. (om vi va hemma) Inte skulle bäras på hela tiden då jag viste att min rygg kommer aldrig palla det när hon börjar väga mera. Vi fick höra att man kan inte skaffa rutiner till ett sådant litet barn. Men vi va fast bestämda att vi skulle försöka. Jag vet inte om det är dessa rutiner som gjorde att hon började sova hela nätter redan vid 1,5 månads ålder. Att hon tycker att det är helt oki att sitta för sig själv och dola med sina saker, att man oftast kan lägga henne i sängen och hon somnar av sig själv. Jag har ingen aning. Vi är ju bara första gångs förälder. Men det viktigaste är ju att varje familj får göra det till sin grej att ta hand om sitt barn. Det finns inget rätt och fel så länge barna inte far illa. Vi är olika individer och lever våra liv olika och det är bara att acceptera. Ofta har vi fått höra att vänta det jobbiga kommer, att hon tex, kommer sluta sova hela nätter. Men nej.. vi sitter inte och väntar på att det ska bli jobbigt. Vi njuter av våran underbara bebis. Hon har utvecklats till en bedårande liten varelse. Kärleken lyckan.. Ja jag vet inte hur jag ska förklara det. Det är helt annorlunda :) Men ni mammor där ute ni förstår vad jag menar. När det kommer fram människor som man inte känner när man är ute och säger att vilken söt liten bebis ni har, ja man växer sig flera mil lång och står där stolt och bara njuter av att det är vår lilla söta bebis. Våran bedårande lilla prinsessa :) Så med 6 månaders erfarenhet säger jag som så till alla med barn eller väntar barn. Gör det till er grej och skit i vad andra tycker. Det är ju er lilla bebis, inte någonanans :)

RSS 2.0