Mesta möjliga

Gick Upp när Daniel åkte till jobbet idag just för att få ut mesta möjliga av dagen. Tryckte i mig en banan och ett glas saft och vänta på att bebis skulle vakna. Vid halv 8 vakna hon. Fick lite mat i magen, på med kläder så drog vi iväg hon, jag & King på en morgon PW.
Morgon promenad är nog det bästa. Luften är så frisk & skön.
Nu ligger hon där ute och sover gott i sin vagn.
Själv ska ja göra mig lite frukost nu.
Resa till stallet när hon vaknar
Hem och duscha för vid 1 ska vi till frissan och göra oss fina i håret :)
Det har jag längtat efter som bara den för just nu ser mitt hår ut som det har flyttat tillbaka till 90-talet.
Det känns så iaf :)


10 Veckor

I 10 Veckor har vi nu varit en ny familj och i 10 veckor har varje dag varit som ett äventyr av nya saker som man upptäcker med henne. Det är verkligen världens häftigaste känsla att va mamma & pappa. Hon är verkligen världens gladaste barn och varje morgon när du hämtar henne ur sin säng så lägger hon av världens största smile när hon får se vem det är. Hon lägger sig vid 9-10 någon gång och vaknar första gången mellan 6-7 ca för lite mat och somnar om och sover offtast till 9,00-9,30. Ibland äter hon inte ens när hon vaknar utan vill bara ha sin tutte och somnar om med den i munnen.
Hennes favorit sysselsättning för tillfället är att sitta i sin babysitter eller ligga i sitt babygym och kolla sig själv i spegeln :) Hon tror säkert att det är någon mer hon ser för det pratas jädrans vill jag lova.

På Onsdag ska vi till frissan jag & smilla. Hon ska klippa sin lugg lite för den hänger i hennes ögon väldigt snart och jag ska äntligen få sätta i mitt löshår. Så det blir tjej mys i flera timmar för oss med Mickan :) Daniel får komma och hämta henne när han slutar så mamma får lite kvalitetstid med frisören och få känna sig lite lyxig ;)

Annars så är vi häst skötare i 2 veckor då fextra familjen har dragit till USA idag och så vi har några hästar att ta hand om. Redan nu visar hon stora tecken å¨att hon kommer bli en häst tjej för direkt hon får se dom så skrattar hon allt vad hon orkar. Så mamma håller tummarna och det vet jag att pappa inte gör ;)

Nu ska den här mamman passa på att göra lite fixa och trix innan bebis vaknar för är det inte super regn som kommer så ska vi nog ta oss en promenad.

28/8

Förkylningen börjar att avta. Känner mig iaf inte lika dålig som jag gjorde för några dagar sedan.
Igår va mormor sugen på att åka till Karlstad på lite shopping så jag och smilla va inte sena att tacka j när frågan kom om vi ville med :)
Lilla fröken fick sig en del höst/vinter kläder. Är ju så fantastiskt roligt att köpa kläder till henne och jag skulle lätt kunna köpa allt jag hittar men man får ju hejda sig själv lite i bland :)
Själv fick jag med mig en väska och ett par skor hem och så klart några kqassar från IKEA oxå. Ladda upp med en massa ljus inför hösten för är det nåtta jag gör slut på snabbt så är det värme ljus. Ljus i alla former när jag tänker efter.

Sitter och väntar på att affären ska öppna för idag är det söndag och då är det lyx frukost som gäller :)
Seda är det jag,skurmoppen,damtrasan och tvättmaskinen som ska umgås.


Dumma förkylning

Influens i kroppen som känns mindre fantastisk men idag är iaf febern borta så det är ju ett steg i rätt riktning iaf.
Så dom senaste dagar har mest innehållit snytning och intag och div. mediciner. Men mitt iallt så fick ja iaf ett riktigt glatt besök från Karlstad. Malin & Stina kom på spontanbesök och det gillade vi :) Härligt att få se bebis magen oxå för det va ju inte allt för länge sedan man själv hade en.

Babe har lämnat oss för 1 dygn för att åka med jobbet och en liten tripp. Första gången som vi är utan hannså länge så det känns konstigt men någon gång ska ju va den första oxå.

Mår jag bättre i morgon så ska nog jag & mamma ut på en liten tripp.  Ja smilla får ju följa med hon med. Finns inte så många val för henne ;)

Kurera mera här nu så jag blir frisk fort. Jag vill ut och promenera och rida igen !!

Lycka

Igår va dagen  D. Jag skulle upp i häst sadeln igen. Efter 7 månaders väntan som har pendlat mellan lycka,förtvilan, grått och skratt så kom dagen som jag faktiskt inte trodde skulle komma, att jag skulle få sitta på han igen :) Ridturen gick jätte bra. Vi tog oss en sktitt tur på 30 min och jag vill lova att det va en lycklig hästägare som hoppa ur sadeln vid stallet !!! Men det känns idag, Fantastiskt fin träningsvärk av bara detta lilla.. Men det är det värt :) Så vi tar nya tag idag och hoppas att det går lika bra då !!

Nu sitter jag mest och väntar på att regnet ska avta så jag kan gå ut på en liten promenad och mjuka upp mina stackars ben..


En trevlig kväll.

Följde med Johanna ut igår. Va super trevligt att träffa alla människor och bara sitta och tjata om allt mellan himmel och jord. Fick tyvärr höra nått väldigt tråkigt och jag lider med människan i fråga för när andra människor med mening är elak och beter sig som någon sorts "chef" så blir jag arg. Kommer hjälpa personen i fråga och få denna att lösa hela situationen och få bort problemet för någon gång får det faktiskt va bra med skit sakerna !!
Åhh Nu blir jag så där jävla förbannad igen !! Men så behandlar man bara inte andra. Punkt slut.

Ska göra ett nytt försök med hästen i kväll igen bara babe kommer hem från sin fotboll :) Jag hoppas det ser bättre ut iaf så vi håller tummarna..




Rummet är ju klart

Bästa mannen har gjort klart vårt gästrum
och i från att det såg ut så här när vi köpte huset :







Så ser det ut så här nu :












Så nu ska bara fixas lite små inredningsdetaljer som lampor och fix och kabeln i taket sättas fast så är det klart sedan.


Hösten i all ära.

Precis kommit in från en liten promenad med hund och barn.
Måste bara säga det att jag gillar verkligen hösten. Luften är så frisk. Att få va ute en solig höst dag är balsam för själen det, Vare sig det är på häst ryggen eller om det är på en promenad.
Jag hoppas att jag kommer få njuta av många härliga dagar på hästryggen  denna höst.
Har ju börjat lite smått med han men i går märkte jag att han hade ett sår nere på hoven och när jag skulle longera han så va han lite oren i det benet. Såret va svullet men såg inte alls farligt ut så vi får se hur det ser ut idag.

Jag behöver ha lite inspiration till vårt hem och bodegan. Vad ska vi göra med den ? Vad ska vi ha för inredning ?
Svårt. SKulle passa fint som ett mys rum av nått slag då vi har öppenspis där nere men det ska ju va nått som man använder oxå så just nu är det bara ett stort vitt rum med en soffa :)
Ser ju mindre skoj ut.. Så om någon har några bra sidor där man kan få lite tips så tar jag gärna emot det.

Måste åka till polisen någon dag och fixa passat till lillan oxå så hon har det klart tills vi ska åka. Med denna skit sommar så ska det bli riktigt skönt att få komma ner till vårt hus i spanien och bara lapa sol i en vecka. Så i slutet av september åker mamma,pappa, barn,gudmor och mormor till värmen :)


Planer som gillas !!!

Både jag, King och bebis har badat och nu ligger King och i sitt hörn och sover och Smilla i sin säng.
Va till Barnmorskan idag på efterkontroll och jag fick nästan "guldstjärna" i barnafödande :) För att va en person med total förlossningsskräck så hade jag nog växt till mig flera meter när ja gick ut genomm dörren.
Fick se min journal från karlstad och det stod massa fint från Stina där ( min barnmorska på BB)
Det va himla roligt att se och läsa.

Nu när dom små sover och babe sitter i källaren och spelar lite så har ja kollat runt på det stora som kommer hända.
Min brudklänning :)
Åhh ja jag ska va en prinssessa för en dag och ge bort mitt hjärta framför en massa människor till mannen som det alltid kommer tillhöra.
Stora bröllops blocket ska klottras full med tankar om hur den stora dagen ska va och vad vad som behöver fixas. Det är dom där små detaljerna som jag vill få till så där extra.
Ja som sagt, Det finns massor att planera vill jag lova. Tur att man har brudtärnor som finns där som ett stöd vid sidan ;)


13/8

Idag är vi ensamma hemma på torpet då pappan i familjen har dragit iväg på fotboll hela dagen. Grodan ligger och sover och jag gör inte ett skit.
Har fått fruktansvärt ont i kroppen och förmodligen så är det hormon förändringen som gör detta. Ska till Barnmorskan till veckan så jag får ta upp det med henne då. Med diklofenak så blir allt bättre :) Bara den börjar värka så kan jag röra mig som "vanligt" igen.

Igår va det dax. Sätta igång hästen. 15 Januari va sista gången jag rörde på han så det va med spänd förväntan som ja tog fram ridbyxorna. Hade lite ångest över att jag kanske inte skulle komma i dom igen men det va inga problem. Dom satt som ett smäck på kroppen !!!
Så vi börjde vår vandring tillbaka med 10 min longering igår. Han va lite stel och alltmänt lat. Men i det stora hela så gick det bra. Så jag hoppas att det fortsätter så för då ska ja sätta mig upp i sadeln om 1 vecka. Vi får se. Tar en dag i taget så vi fortsätter idag med samma som igår :)
Kan lova att det va en lycklig Åsa som kom hem igår. Min livspassion !!!

Ikväll blir det date med Fröken Anna. Alltid lika trevligt !! Se vad vi mammor hitta på med :)

Rastlös

Daniel har börjat jobba igen och det är mer än tomt här hemma. Vi saknar honom hela tiden.  Just nu ligger Smilla i sin säng och King i sin säng. Båda snarkar som tokar :) Tog oss en tur i regn ovädret till mormor som kommit hem från 3 veckors semester i spanien. Direkt hon fick se mormor så drog hon av värsta smilet !! Så dom satte sig i soffan och jösses va mitt barn pratade. HOn hade tydligen mycket att säga till mormor.

Börjar tror att gudarna inte är med mig. Hovslagaren har varit och satt på frasse skor. 6 Dagar efter, när jag hade kommit hem från min semester hade jag bestämmt att jag skule sätta igång han. Vad hände, jo han tappa skon dagen innan. Han som aldrig tappar skor annars. Fick till slut tag på hovslagaren så han kom efter några dagar och satt på den tillbaka. Så då bestämmde jag att idag skulle bli heliga dagen då jag skulle göra ett nytt försök och vad möter mig när jag kommer upp, Jo spöregn.. Så jag börjar tror att det är några teckan ja får på att jag inte ska sätta igång han. Om jag skulle sattsa på fredag nu i stället då så får vi se vad det är som kommer hända då..


Hemma från en underbar semester

Nu har familjen landat hemma igen efter några härliga dagar i Borås & Varberg. Skulle mer än gärna ha stannat några dagar till men lillan & King skulle till doktor så det va bara att åka hem. Nästa år tror ja det får bli en stuga i varberg :) Jösses vad jag älskar det stället. Så vackert och underbart att känna havs lukten !!
Dessa dagar va iaf balsam för själen. Smillade  doppade fötterna i havet och tyckte det va fantastiskt. Babe fiskade krabba med broders barn och vi andra bara va. Ja helt fantastiskt att  bara ligga i en solstol från tidig morgon till sena kväll. Till och med King njöt till fullo :)

Grodan här hemma växer så det  knakar och med det kommer även växtvärken så hon har haft 2 dagar nu då hon är lite mindre nöjd. Stackars liten, gör ont i mamma hjärtat vill jag lova. Vill inte komma till ro och är allmänt gnälligt och ledsen. Men hon sover som en stock på natten och det är skönt iaf.











Tar dagen som den kommmer

Familjen infinner sig på semester i Borås nu. Fantastiskt väder och vi ligger i en solstol och bara kosar oss :) Fantastiskt !! Bebis uppför sig på bästa sätt och i natt som hon från 9 på kvällen till 5 på morgonen. Det är ju helt galet :) Fick lite mat och somna om till halv 9.. Ja man är ju utvilad idag vill ja lova. Ska åka och bada lite och även åka in till stan och kolla efter lite höst/vinter kläder till lilla fröken. Ja det är semester helt enkelt !!

RSS 2.0