Banken har nu gjort sitt & vi är nöjda.

Banken gick bra igår. Fick reda på värderingn oxå. Kan säga som så att vi blev er än nöjda och kan nu döpa om kråkslottet till slottet :) Gött !! Lånen blev lite högre än vad vi hade räknat med då lägger vi mera amortering än vi hade tänkt oss. Men då blir topplånet klart fortare och de vill man :) Så nu tänkte ja att darling ska vinna lite pengar på sitt tippande så vi kan stoppa in de i topplånet :) Ja spelar ju inte på nått så ja förlitar mig på han :)

Idag är de hanni & Åsa dag :) De va länge sedan så de ska bli skoj att komma iväg lite med henne och bara kosa oss !!!
Se vad för saker som erbjuder sig att följa med hem. Vet några saker som ska köpas iaf.

Torsdagen vi väntat på.

Ja idag är dagen D nr 2. Idag ska lånen plaseras i hypoteket. Vi håller tummar & tår för att de ska bli så bra lån som möjligt för oss nu :) Men efter 10 så vet vi.

Igår skulle vi göra skogen och plocka lite svamp tänkte vi. Väl ute där ja brukar va och plocka fanns de då fasiken inte en svamp. Alla va redan plockade :( Tror vi fick med oss 7 st hem eller nått. Så vi gav upp och åkte och handla i stället.

Hann med en ridtur mellan  skurarna igår oxå med världens piggaste häst. Vete fasiken vart han har fick sin energi ifrån men med så stor häst så blir de mycket att jobba med när man ska försöka ovandla den energi till nått bra. Jösses. Ja slet hårt vill ja lova :) Så nu måste ja ta han till ridhuset någon dag och rida till han för detta bök vill ja inte ha :) Armarna kändes som dom va 2 meter längre än innna ja gick ut :)

Men först nu blir de allt jobba i några timmar.


Förändring.

Känner en stor lust till att göra om håret. Har ja gjort länge. Klippa bob med lugg som ja tycker är sjukt snyggt !!!! Eller sätta i hårförlängning igen och färga de i nån snygg färg. Kanske klippa lugg på de med elelr bara låta den växa ut. Får kolla med min kära frisör vad hon tycker. Nått ska vi väl hitta på med.

Trots att jobbet har tagit nästan alla min energi idag så känner ja ändå ett skönt lugn i kroppen över gårdagen :) Ska bara få torsdagen klar oxå så kommer allt va topp notch sedan. De är nästan så ja börjar fundera på om kroppen har förstått att allt är klart för helt plötsligt så blve ja dunder trött. De känns nästan som om ja inte har sovit på 3 dagar. Så idag när ja slutar så ska ja faktiskt lägga mig och vila en sväng. Känner mig värd de.Om regnet ger sig så ska de allt få bli en ridtur i kväll. Men samtidigt måste ja erkänna att de är mysigt om de regnar då ja kan få krypa upp i soffan med filten och tända mina vanilj ljus :) Bara mysa in hösten så att säga.

Mary Kay

Har ja lagt en ny beställning på lite produkter som börjar ta slut i skåpet. Mary Kay är då de bästa som finns !!! Har använt dom 1 år du och vilken skillnad de har blivit på min hy ! Kommer nog aldrig kunna leva utan de igen.
Dom kostar lite men då är dom väldigt dryga och varar väldigt länge !! Så de blir inge dyrara i längden om man jämför med vanliga produkter.


Så dessa blir förnyade i mitt skåp nu :





 

 

 


Dagen D

Idag är dagen D som vi har väntat på sedan vi köpte huset :) All slit och tidiga mornar grundar sig i denna dag. Kl 15,00 kommer Åsa. Då ska huset värderas. Underbart !!! All stress är över, Allt som vi hade på listan som skulle göras.

Byta alla fönster... Check !!
Bytt Taket... Check.
Bytt brädfodring... Check.
Rotrenoverat hela markvåningen.. check.

9 November betalade vi sista delan på huset. Då de blev vårt. Så igår blev de klart. Iaf de som vi skulle göra klart först.

Källaren får nu ta sin tid. Skulle ha varit klar med hallen men de hann vi inte.Men de är inte hela världen känner vi just nu !!

Äntligen :)

Nya grannar ska vi få oxå ! Grannhuset är sålt och de blev verkligen dom bästa som fick de :) Jippi !!!! Kommer bli en fantastisk framtid vill ja lova.


Mycket händer

Eller ja.. Huset är iaf snart klart :) Idag ska trappen byggas och de sista på väggen ska upp. Gud va skönt !!
ska åka och rida när ja slutar och sedan ska ja hem och bara rensa bort allt skräp som ligger på backen och ta en tur till tippen i morgon. Om de bara slutar och regna så kanske man kunde få klippa gräset oxå. Börjar bli lite för långt för min smak nu iaf. Gillar att ha gräsmattan klippt och snygg :)

I helgen blev de en väldigt spontan fest.  Gick hem till Anders & Lena på kvällen och där drack vi vin minsann :) Slutatde i en mycket trevlig kväll. Spontana fester är alltid de roligaste !!!

Nu ska ja fortsätta i mitt jobb. Känns som ja drunknar här vid mitt skrivbord och borde verkligen inte sitta och blogga men behövde ett break i de hela innan mitt huvud sprängs med så mycket info !!


Lycka

Äkta kärlek är vacker. Den är stark den är passion. Den är härlig. Den gör människor lyckliga.  Man ska va rädda om varandra. Visa varandra respekt och tillgivenhet. Kärleken måste man vård ömt. De är inget som man bara leker med och gör som man vill. Då försvinner den. Kärlek är ge och ta.
Men när man väl har den så är man den lyckligaste på jorden

Precis som jag :)


En vanlig dag i Engström/Frykedal liv för tillfället.

Hann faktiskt nästan med allt som ja skulle göra igår och lite där till :) Hästen fick sig en tur. Otroligt pigg va han. Så han fick jobba på lite när de ändå fanns en massa energi. Började måla alla salning där hemma så de är nästan klart. ska ta de sista idag när ja kommer hem tänkte ja.
Madde, Johanna och Marie kom förbi så vi hade lite tjej fika mys altanen. Inte fel :)

Babe & pappa va duktiga och fick upp mera bräder där fram så de börjar bli riktigt fint nu !! Ååå va de ska bli roligt att se heltheten  när allt är klart.
Idag ska dom komma och kolla på dörren och se om de blir reklamation på den eller om man kan fixa den på annat vis. Lite drygt om vi måste ta ut den och sätta in en ny med tanke på att Daniel har gjort klart allt på insidan redan. Men men, kan ju inte behålla en dörr som inte är rätt och när man betalt en massa pengar för den. Då vill man gärna att den ska va hel och rätt. Men som sagt, Vi får se sedan hur de går.

Min dag idag kommer se precis lika dan ut idag som den gjorde igår. När hösten kommer på allvar då ska ja bara lägga mig i soffan och bara va !! De va VÄLDIGT länge sedan man gjorde de. Men snart är de vår tur :)

 

 


Här kommer korten som ja lovat.

Som sagt, vårt lilla hus börjar på att få lite nytt utseende nu :)

Så från att sett ut så här

 

Så ser de nu ut så här i stället

 




Blir en ganska så stor förbättring. Är så nöjd med färgerna vi valt !!! Fast vi kommer ju ha ett brunt garage då men.. De ska ju rivas ändå framöver och göras nytt så de tänker vi inte lägga ner en massa tid på och måla nu.


Sovrummet börjar ta form oxå. Har ju hela tiden haft nått som ja stört mig lite på och inte kommit på vad de beror på. Men ja tog bort gardinerna och hängde upp en mörkläggningsgardin i stället och vips så blev rummet mycket bättre. Ska bara hitta lite större krukor och blommor att ha i fönstret och sätta upp en kabel gömmare på väggen så är de klart sedan :)
Så här har de blivit än så länge.


















Tror ja ska sätta orchideer i fönstret. De är ju så otroligt vackra blommor och vårt hemma börjar fyllas med dom överallt nu :) Love it !!!!
Så som sagt nya blommor i fönstret och gömma kablarna på väggen från tv så komemr de bli super detta :)



Idag är de fullt upp på schemat. Jobba "som vanligt"  Sedan blir de rida. Sen bara hem och måla. Måla Måla som bara den. Finns massa att måla och ja känner att ja slarvat lite med att göra de Så nuf år ja skärpa till mig och fortsätta.



Helgen bara "sprang" iväg :)

Jösses va vi har sprunget denna helg. Svennis cup är nu avklarad och alla barn har åkt hem. GUd va vi har sprungit denna helg. Glas,tallrikar, bestik, mat, ja allt som ska fyllas på till 1500 barn som ska äta 3 gånger om dagen. 38 timmar till över en helg kan man lägga till på arbetsschemat. Men måste säga att de har varit skoj. Jobbar mna med rätt männsikor så funkar allt att göra. Vare sig man diskar eller plockar mat :)
Så idag ska ja lova er att ja ska enbart ta de väldigt stilla när ja slutar.

Annars så börjar fransidan ta sin form oxå nu. Babe & Pappa har slitit som djur under helgen och de blev så fint :) Ska ta några kort och lägga upp så ska ni få se hur fint vi börjar få de. Från kråk slott till slott så att säga ;) Så till helgen kanske hela framsiadan är klar om vi har tur. Har vi bara en massa målning kvar sedan.. Oj oj. Men de gör inte så mycket för då vet man att nu är vi snart i mål !!

Inte en krona rikare

Följde med Maria och Markus på Bingo igår. Men inte en enda vins blev de. Men Maria lyckades att skämma ut oss lite iaf genom att skrika bingo allt va hon orka när hon egentligen inte hade de :) haha. Va ja skratta. Ja skrata så ja hade ont i magen vill ja lova !!!
Men har man tur i kärlek så har man inte tur i spel och de funkar för mig :)

Fredag, Gött. Jobba hela helgen men de gör mig inte så mycket !!! Får ändå åka till Thialand i November ;)

Fin besök

Blev inge målande för mig igår. Fick fint kaffe besök i stället så de gjorde absolut inget :) Tack söta Maria för fina blomman och gotte kassen ;) Idag ska familjen Engström/Fryjedal göra en insatts och slänga en massa skräp som vi har. För ja vill lova er att hemma där fnns de skräp nu. Jösses va mycket skit de blir när man renoverar, och överallt skulle ja vilja säga oxå. Så därför måste vi försöka att ta tag i de där idag så de blir lite bättre ute iaf.

Så ska vi bygga en trapp oxå. Har väl inte riktigt bestämmt oss ännu. Men jag skulle vilja ha en som ser ute lite som den här.





Gillar inte riktigt dom raka vanliga. Snyggt att ställa krukor på dom med lite olika blommor i. Och självklart mina ljuslyktor oxå. dom får man inte glömma av.

Nej en kopp kaffe och sedan sätta igång med jobbadet på allvar kanske.


Ny dörr :)

Nu äntligen är den nya dörren inne. 3 Karlar som gjort ett fantastiskt jobb. Turr att man har en händig och toppen pappa, en farbror som är snickare och älskling som är SÅ duktig på allt han gör !!! Han får till många bra lösningar när de måste tänkas till. Vårt hus kommer bli toppen när de är klart !!



Så nu dom bruna dörrarna borta. Hade ju även en innerdörr.
Blev som en helt nya hall när vi fick in den nya :)
Är så nöjd med valet av dörr vi gjorde. Kunde inte ha blivit bättre.
Trät ska ju så klart målas vitt.





Jobbet igen..

Ja då är man inne på andra dagen efter semestern. Ja fattar inte att 4 veckor gick så fort. Va hände ??? Men med allt som vi har gjort så är de väl kanske inte så  konstigt heller :)

Baksidan av huset är nu klart. Nya fönster, nya bräder och ny färg :) Huset bli så fint !!!!! Lite mera än 2 veckor kvar tills de blir värdering. Ska bli spännande att se vad vi får för summa på de hela.

Höst känns de som att de håller på att bli ute oxå. Fast ja måste erkänna att lite mysigt tycker ja allt att de är när man får tända lampor och mysa ner sig i soffan med love när man kommer hem från jobbet :) De är kvalitet de !!!

Ska lägga in lite kort någon dag så ni får se hur de bli där hemma. Förvandligen så att säga...


RSS 2.0