Ibland är det bättre att va tyst

Idag va vi uppe med tuppen jag & Smilla. Kl 06,00 tyckte fröken att nu mamma ska vi gå upp så nu sitter hon i sin babysitter och kollar på tv. Det är spännande saker det :) Det rör sig ju !!

Det är en sak som jag inte blir klok på riktigt.
Vi har ju en ängel till bebis. Oftast är hon nöjd med allt. Det är inte ofta som hon gnäller. Hon tycker att det är helt ok att sitta för sig själv och lära sig hur hennes kropp fungerar och lära sig alla ljud som kommer ur henne. Men hela tiden får jag höra -ja vänta du bara, sedan är det kör för dig. Då får du inge fritid och du får glömma bort dig själv helt. När jag får dessa ord kastade i mitt ansikte så tänker jag, ska ja sitta och vänta på att mitt barn ska bli besvärligt. Alltid kommer dessa ord med en viss ton av bittehet. Är de inte det som är tjusningen med att skaffa barn. Att se dom växa upp och utvecklas.  Nej jag gillar inte det !! Denna bitterhet. I bland känns det som man nästan måste be om ursäkt för att hon är väldigt lugn av sig. Men alla bebisar är ju olika. Hmm.. det gör mig lite ledsen i bland. Låt mig få njuta av mitt familjeliv och va glad för vår skull känner jag. Jag har ett barn & en man som jag älskar vilkorstlöst och dom gör min vardag till ett himelrike.

Lika så med amningen. Jag ammar ju inte men man får lite glidninar här och där som det. Men vem fasiken ger dom rätten att sitta och tala om för mig vad jag ska göra med mina bröst, min kropp. Det funkade inte, hon får mat, hon växer, är glad och mår hur bra som helst. Är inte det som är viktigast !? Nej vissa har för många "råd" som dom kanske inte behöver spy ur sig utan tänka sig för innan man säger det. Vissa saker gör mer onytta än nytta.
När vi kom hem från BB så fick jag så mycket råd överallt så tills slut viste jag varken ut och in. Till slut valde jag att stänga av allt och köra mitt eget race och tänk, det visade sig funka precis hur bra som helst :)





Bästa bebisen.

Nu är snart golvet inne i källaren. Bästa Tomas kom och hjälpte Daniel så dom har lekt byggare bob idag och det blir så snyggt !!! Duktiga Duktiga dom !!!

Eftersom det snickardes för fullt så fick lillan följa med till stallet idag och jag måste skryta massor över henne. I 45 min satt hon i sin bilstol och prata & skratta med Kaninen som hänger i den. Inte ett  knyst från henne att hon va uttråkad. Jag hann ta in min häst och ge han mat, Kolla över honom så inget hade hänta han, mocka 3 boxar och fylla på vatten ute i hagen. Ja allt som jag skulle hinna med. Det är mammas lilla prinssesa :) Men nöjd pch stolt mamma som åkte hem med ett sådan duktigt barn.
Väl hemma så tog jag med fröken på en promenad till Toria och köpte kaffe bröd sedan va det kaffe pause i byggandet.
Så i morgon ska jag börja städa där nere så kan jag snart plocka in och köpa alla saker som ska va där :) Inreda är ju roligt !!!!!   Skulle jag kunna göra hela tiden !!




Det kom ju sol :)

Solen lös ju igår med dunder & brak. Nästan så man är helt ovan det nu. Så familjen va inte sen att få på sig solkräm och sedan ut och pressa. Lillan fick ligga naken en stund under parasollet och lufta kroppen lite. Gräsmattan och häcken fick sitt och all tvätt är nu borta.
Morgon promenaden avklarades med sällskpa av Lena & Lykke :) Alltid lika trevligt med sällskap. Så nu väntar vi på besök ( tror jag ) och Daniel lägger golv så länge. Så nu ska här fejjas lite på övervåningen

Dumma förkylning

Mammas lilla prinsessa ligger och sussar gott i sin säng redan efter ett bad och massa mat i magen. Tror jag ska poppa mig lite popcorne och bädda ner mig i soffan och hoppas den här jädrans skit förkyllningen går över. Mår pytton i kroppen. Kommer aldrig få komma igång med min träning känns det som. Men som pappa sa, allt har sin tid och det är så sant så. Hellre det kommer nu än nästa vecka då familjen åker på semester och blir borta ett tag.

Idag har det inhandlats golv till källaren så nu kan det regna bäst det vill för nu har vi att göra :) Ska bli så skoj att få göra i ordning där nere. Kommer bli super snyggt så nu Hanna har ni snart eget rum när du, Fredda och lilleman kommer  ;) 




Här är tapeten och den blev super snygg. Lite missvisande bild men det kommer bättre när det är klart.


Full rulle

Idag har familjen varit till socialkontoret och fixat till pappren så vi har delad vårdnad. Så nu är pappa även pappa på papper  :)
Jag oc Smilla har varit och sagt hej då till mormor som åker till Spanien i morgon och blir borta i 3 veckor. Så lite gos och kos va ju tvungen att planeras in.

Bästa farfar kom idag med överraskning. Hade köpt ventilation till alla rummen. Så nu ska här borras så det blir skön luft här inne. Viktiga saker, speciellt nu när man har en liten fröken att tänka på.
I morgon ska vi ta oss en tur och se om vi hittar nått golv till vår källare som vi kan pyssla med nu när regnet verkar har kommit för att stanna ett tag.

Ved har körts in i garaget för vinters bruk så nu kan det komma en varga vinter till om det vill.

Va med tösera på första festen på över 10 månader i fredags oxå. Hade seperations ångest delux vill jag lova när jag gick hemmifrån men till slut släppte det och ja orka slappna av och hade så himla roligt !!! I glada vänners lag så kan det inte bli annat än lyckat :) Och topp katterna levererade som vanligt !!!

Nu ska ja ha mamma tid. Hunden sover, Barnet sover och pappa är på fotbolls match så nu kryper ja upp i soffan och kosar lite.


Bästa att passa på

Pappan i familjen åkte på fotbolls tränings så jag tog med mig barn och hund för en rask prmenad. Blev riktigt varmt. Va varmare ute än vad jag trodde. Fick gå här hemma och eftersvettas lite innan jag hoppa in i duschen. Känns så otroligt skönt att va på benen igen och kunna komma ut som man gjorde förr. Vill börja bygga kondis nu ifall att det skulle va så att hästen visar framsteg och jag får behålla honom hos mig ett tag till. Det är ingen lätt liten ska att rida. Han är otroligt snäll men tung och kondis behövs vill jag lova.

Dåligt väder i morgon så skurmoppen ska nog få göra sitt. Ska följa med några av dom bästa ut på kvällen om vädret tillåter. Kommer det en massa regn stannar jag hemma. Så vi får se vad det blir. Men kommer ja iväg ska det bli skoj värre vill jag lova !!!! 

Äntligen fint väder

Morgon powerwalk är avklarad så nu sitter ja & bebis i soffan och har morgon mys då fröken va vaken hela vägen. Men inte knyst från henne utan va väldgt nöjd att få ligga i vagnen och skumpa runt. Så nu sitter vi här. ska få frukost i magen sedan ska vi passa på att tvätta en massa maskiner och hänga ut för idag finns det inte ett moln på himlen och det betyder sola hela dagen här hemma på gräddhyllan :)

 

dagarna går fort

Idag är pappan i familejn ute på galej så vi är ensam hemma jag min piga och king. Själv ska ja faktiskt följa med tösera ut nästa helg. Ska bli sjukt skoj att umgås med alla. Kommer även kännas otroligt konstigt att lämna mitt gryn men det hör väl till antar ja. Har lovat mig själv att ja ska inte ringa hem till Daniel och fråga hur det gå utan slappna av och bara va. Ska kolla top Katterna när dom spelar så det kommer garanterat bli fullt röj som alltid när dom spelar.
Just nu ligger en väldigt nöjd bebis ute i sin vagn och sover för fullt så jag passar på att göra lite sysslor här hemma. Fast vi ska inte klaga för det kan vi göra oftast. Lägger henne i sin vag och där kan hon ligga och bara kolla runt. Allt är spännande nu för tiden. Det lilla minsta som rör sig har hon sten koll på.
Va till BVC i torsdag och hon har gått upp 300 g på 1 vecka så nu väger hon hela 3,3 Kg :) Mammas lilla flicka.

Piggelin.

Att man är uppe vid 5 händer ju då och då nu för tiden men att man skulle va pigg klar vaken efter att lilla skatten fått mat det trodde jag inte. Men trött som hon va så orkade hon inte äta mera än 40ml så hon kommer nog snart vakna till liv igen och vill ha mera. Tur att mamma är pigg :)

Min kropp börjar nu återgå till det normala. Trodde ärligt talat att denna "babian rumpa" aldrig skulle försvinna. Kändes som detta är nått jag kommer få leva med resten av livet. Ont och öm som jag vet inte vad men nu är nästan allt borta. Bara lite lite foglossning kvar som jag knappt märker av och det äckliga avslaget har nästan slutat helt. Häftigt hur kroppen "lagar sig själv"
Dessvärre viste jag inte att jag kunde ha så ont som jag fick efteråt. Hade nog önskat att kanske någon kunde ha gett någon info om vad som kan hända. Va så dålig första veckan så jag trodde helt säkert att nått va fel på mig. Kunde knappt gå från soffan till toa. Va tvungen att stanna flera gånger efter vägen för det gjorde så jädrans ont. För att inte tala om träningsvärken i kroppen.. Kändes som jag hade 40 graders feber och ont i hela kroppen. Hud,leder och muskler. Ja som sagt, det är häftigt hur kroppen bara fixar till sig själv.
Nu kan jag till och med gå ut och gå utan att det knappt känns nått. Härligt känsla vill jag lova !!
Så till veckan ska jag börja sätta igång min häst och se om vi kanske kan få några år till tillsammans. Det vore härligt. Så vi kör lite longering & tömkörning i några veckor för att se hur han är. Så vi håller tummar & tår för att detta ska gå vägen och jag får ha en av mina själsfränder kvar på jordelivet ett tag till.

Men solen

Men.. Vädret hade ju sagt sol idag och när jag va uppe vid 7 så lyste ju solen för fullt. Men nu.. Vart har den tagit vägen ? Jag som hade planerat en dag ute på gräsmattan men hawaiian tropic. Men det får jag helt enkelt lägga ner för tillfället.
Igår pröva j en promenad i mina nya Easy Tone.. MEn f*an va ont i ena foten jag fick. Antar att jag bara måste "gå in dom " så kommer det att släppa. Till och med skavsår började kännas. Jag som aldrig får det. Men som sagt. Jag får tränga ut dom lite så ska det nog gå :)
Idga kommer min svägerska från borås så jag ska ha familjemys i några dagar. Smilla ska få träffa en av sina kusiner.
Men nu verkar det som det är matdax i vagenen :) Det är någon som ligger och gurglar för fullt där.


RSS 2.0