18/6 dagen som alltid kommer va den största händelsen

Vakna vid 4 av att jag va kissnödig som vanligt. Kände molande värk i magen och tänkte inge mera på det med tanke på att jag alltid haft det varje morgon dom senaste 3 veckorna. Gick och la mig  och vakna vi 8 igen. Då med lite "magknip" va helt säker på att det va dippen kvällen innan som hade gjort sitt. Gick på på toa igen och trodde nästan att jag åkt på magsjukan. Inte nu kände ja. Jag ska ju föda barn vilken dag som helst och behöver spara på min krafter. Magknipen blev värre och värre. Daniel vakna strax efter 9 och jag sa att ja hade magknip av dippen. Skulle bara lägga mig och vila ett tag till så skulle det snart va över.
Dessvärre blev det ännu värre och tillslut när kl va halv 10 stod ja böjd över sängen och skrek & grät av smärta. Hade fortfarande magknip av dippen i min värld :) Som tur va så hade ja en klok nog pojkvän som ringde förslossningen och tala med dom. Japp... Det va värkar som hade börjat. Men jag hade ju inte ont i ryggen som det sas, Bara magknip. Ringde svärmor så hon skulle komma och hjälpa mig med tens aparaten och hon kom på 2 röda. Med henne hemma så blev det annat. Ring efter ambulansen sa hon till Daniel. Detta går aldrig hela vägen till Karlstad om ni ska åka själva. Men gud tänkte jag... Jag skulle ju va på BB i en evighet och få all bedövning som jag behövde. Få hjälp av barnmorskan. Vi hade ju skrivit ett jätte lång förlossnings brev jag & min barnmorska.. Så här skulle de ju inte gå till.
Men 10:40 låg jag i ambulansen och den snabbaste resan i mitt liv påbörjades neröver. Med blåljusen på hela vägen försökte jag få den stackars kvinnan i ambulansen att söva mig och tala om för henne att hon nog inte förstod hur ont jag hade. Trodde för mitt liv att detta klarar jag aldrig. Innan Kil (tror jag att vi va) hör jag hur i en dimma hur dom ringer till BB och ber dom göra sig beredd att ev. möta upp oss efter vägen. för nu va det bara 2 minuter mellan värkarna och patienten kan inte ligga still utan måste sära på benen.
Nej du tänkte jag. Jag ska allt ha med Daniel på detta. (Han åkte egen bil ner för att få med alla våra saker)
Väl framme fick jag en värk samtidigt som dom skulle rulla ut mig så ja höll på att sparka ner allt som va i absulansen. Jag skrek av smärta och grep tag i stackars ambulansföraren som stod precis bredvid mig då. Att jag inte drog sönder hans tröja :)
Inne på förlossningen fick jag den mest underbaraste barnmorskan och sköterskan i hela världen. Dom lyckades lugna ner mig och fick upp mig i sängen för att göra en undersökning för att se hur långt jag kommit. JAg va öppen 7-8 cm.. Tyvärr Åsa.. ingen ryggmärgsbedövningn till dig. Ditt barn kommer va ute innan den hunnit värka. Då kom Paniken i dubbelvärkan över mig.. Men jag som skulle ha allt som gick. Allt för att linda smärtan och nu inget.. I samma veva kom min Prins och för en stund så ändes allt bättre. Han va iaf här med mig. Det va det viktigaste. Jag skulle få en bäckenbottsbedövning och läkaren kom direkt och skulle sätta den. Hon hann sätta en halv på ena sidan och när hon skulle fortätta gick det inte. Jag va helt plötsligt öppen 10 cm och nu skulle snart mitt kryst jobb börja.. Sista värken som kom innan dom trodde jag ärligt talat att jag skulle dö. Jag va helt säker på att jag kommer aldrig få upp leva mitt barn för detta kan ingen överleva. Kan säga att lustgasen blev min bästa vänn :) Jösses vilken bra sak detta va !!! När krystvärkarna började så försvann den värsta smärtan och jag fick nått annat att tänka på. NU jädrans skulle vi äntligen få träffa vårt underbara barn. Så efter 20 minuters krystvärkar kom hon  :) På ett krysstande så va hon ute. Där låg hon på mitt bröst och alla smärta va för stunden borta. 13:07 och vi hade blivit föräldrar :) Hon va så perfekt. Så fin och underbar. Jag hade gjort det. Detta som hade skrämt skiten ur mig i 9 månader och nu hade jag gjort det. Jag hade fött vårt undervärk !!!!

Mitt nya liv.

Ja då sitter man här som nybliven mamma :) Ja vad säger man... Att man kan älska en sådan liten varelse som man bara känt i 1 vecka som otroligt. Går inte att sätta ord på det. Bara jag tittar på henne så blir jag varm i hela kroppen och vill bara att hon ska förstå hur mycket mamma älskar henne. Att mamma är bered att göra precis vad som helst för henne !!!! Perfekta lilla människa !

Livet här hemma flyter på hur bra som helst. Hon sover som en ängel på nätterna så mamma & pappa är ordentligt utvilade. Hon äter som hon ska och dess emellan så ligger hon antingen i vagnen eller hos någon av oss och bara tittar och jodlar på sitt språk. Hon är långt i från ett skrikbarn och gnölar bara till lite när hon vill ha mat. Så ja, livet med denna underbara lilla prinsessa är det mest fantastiska som finns :)

Jag lyckades

Jag lyckades få ro i kroppen och lägga mig i soffan och se en film. Bad boys gick på TV och den är så jädrans bra :)
Har fått in lite mat i kylen. De eka nästan när man öppna dörrarna där men nu jädrans... Tvätten är tvättad oxå så nu ska ja bara plocka lite och sedan åka och hjälpa svärfar/farfar med dukning och div. som ska va klart inför i morgon.
Sedan mina vänner ska ja avsluta den här kvällen med tacos mys med min andra hälft och bara va !!!

Grått väder = inne göra.

Först gick vi upp men när vi såg vädret så la vi oss i sängen och kolla på TV ja och King. Varje dag blir jag lika förundrad över hur fruktansvärt dåligt det är på den varje dag. Finns verkligen inget och se och då ska det tilläggas att vi har Boxer i sovrummet och alla kanalerna i Canal digital och viasat paketen och ändå finns det inget..
Igår jädrans va den här gravida kvinnan ute och tvätta bilen :) Ja längst ner blev det några missar och även taket. Men det r inte lätt när man har en mage i vägen. Men större delen av bilen blev ren iaf :) haha...
Skulle ha städat dne invändigt oxå men jag blev helt slut och gick in och vila i stället.

Sitter och kollar på när jag ska åka ner till min border i sommar, Kanske V.30 skulle sitta fint. Får kolla med mannen i huset och se vad han tycker. Då har iaf alla semester så det vore toppen.

Handla,´tvätta och dola är vad som ska göras nu, Kan inte ligga här i sängen och slöa.

Att man kan längta efter någon så mycket som man inte ens träffat.

När jag vakna första gången idag. När min kära man gick upp så va ja på en strålande humör men bestämmde mih att sova en liten stund till. Skulle ja aldrig ha gjort. Vakna till ett ur uselt humör. Ingen aning varför men ja bara är på ett sjukt dåligt humör. Så idag ska ja stänga in mig tror ja. Bara göra några få måsten som bara måste göras idag.

Mitt tålamod börjar nu mera sitta nere vid fotknölarna och ja börjar bli irriterad över att ja snart gått 2 veckor över tiden. Va fan är det här. Samtidgt som ja blir sur och bitter får ja sjukt dumma skuldkänslor. Så här kan ja ju inte tycka, Det handlar ju om ett barn där inne. Vårt barn. Jag kan ju inte känna så.
Men helt ärligt talat. Jag är trött på att att ständigt va tätt i näsan, Ha not i ryggen, ont under fötterna, inte få rida, kan inte gå ut på promenader, kramp i ljumeskarna och sova dåligast i världen. 
Jag vet ju att när hon väl är här så kommer ja tycka att de va värt allt. Varenda liten minut som hon låg där inne. Varenda liten krämpa :) Men det är just nu som det är lite drygt.

Ny energi




Nu har detta landat i magen och jag ska börja ta tag i dagen. Ska börja med att ta in posten som jag aldrig gjorde igår. Råkade glömma av :)  Sedan ska ja försöka fixa en massa saker hit och dit.
Och idag ska vi äntligen börja gjuta där ute på baksidan :) Spännande !! Så jag ska åka och se om jag hittar några fina solstolar någonstans i torsby. Vi hitta en i helgen så va delux tuff. dockväldigt dyr och med tanke på att man ska ha mer än 1 så drar det snabbt iväg.
Att inte ha nått planerat nu för tiden går bara inte... Ja ni förstår själva alla som gått över tiden vad jag menar....

Eftersom vi har 50 års kalas till helgen så hoppas jag att hon lika väl kan vänta tills efter att komma om hon ändå väntat så här länge. För vi vill hemskt gärna inte missa det !!! och jag tror farfar vill att vi ska va med :) Helst skulle vi ju vilja att hon kom innan så hon fick följa med men....

Ännu en vecka i gravidtiden.

Precis kommit hem från BM. Allt va som vanligt och den lilla där inne mådde tydligen väldigt bra :) Har fortfarande inga planer på att komma ut som det verkar. Så idag vete fasiken vad ja ska planera in. Kanske inget för en gångs skull. Ska tillbaka till Anita på Måndag iaf för en ny undersökning och sedan skulle vi vidare ner till Karlstad för en undersökning där. Så vi väntar ett tag till :)
Men idag går vi in i V.42  och det börjar kännas skumt att jag snart ska bli av med den lilla kula som följt mig så länge.



Nu ska ja iaf följa Anitas råd och ta med mig hunden och lägga oss och vila en stund. Har inte blivit många timmars sömn i natt.

Trött men lycklig ändå.

Ja då va 1 vecka över tiden förbi. Trodde faktiskt ärligt talat inte att jag skulle sitta här då med magen i vädret fortfarande. Trodde hela tiden att vår lilla bebis skulle komma 2 veckor för tidigt. Livsfarligt att tänka så vill jag lova. Börjar bli smått apatiskt till mitt eget liv nu. Jag öppnar ofta min stora fina garderob och känner på alla kläder som hänger där och ropar -Använd mig nu !!!   Med så här nära så vill ja inte sätta på dom och tränga ut dom. Jag vill ha mina fina kläder att hoppa i sedan när magen är borta och vätskan försvunnit. Min passion här i livet har alltid varit kläder,skor och väskor så frustrationen är enorm men ja vet och kan iaf säga att nästa vecka är vi föräldrar :) Konstigt.. Har fortfarande inte vant mig vid den tanken. Att den som ligger där inne är vår. Att det är våran skapelse och vårt kött & blod. Att tack vare denna lilla varelse så kommer vi alltid ha ett speciellt band till varandra ja & Daniel :) När jag tänker på det så blir jag alltid lika glad. Han, min prins som har tagit mig med storm och gör varje dag till en dag i paradiset !! Han som jag ska få gifta mig med. Det är lycka det !!!

En härlig helg.

Idag har det varit värsta fixar dagen här hemma. Min händiga man har tagit bort poolen mätt ut och satt upp snöre inför stolpsättningen till veckan. Då ska det nämligen påbörjas med vårt 40 km2 soldäck som ska byggas :) Gött !!! Blir fint att ha i sommar när man är hemma med den lilla.
Vi har klippt gräset, rensat bort ogräs, grillat och bara myst runt.

Nu har ja varit och kört iväg min häst på grönbete och där vill ja lova att det va en herre som va mer än nöjd när han kom ut ur transporten och fick se vart han var :) Han bara galopera runt i hagen det första och viste inte riktigt vart han skulle stanna och äta.









Där kommer han må gott i sommar. Så ja hoppas att det kommer se bra ut och bra för oss när ja ska försöka sätta igång han och se hur han är när vi kommer så långt. Ska bli så sjukt roligt när man kommer så långt !!!

Nu ska här drickas vatten och äta en bit ananas och se nått bra på tv.


Ny dag och nya utmaningar. Vi är ju fortfarande hemma...

Ansiktet är på, go klänningen har landat på kroppen. Nu är vi reda för en dag med lite fix jag och magen. Klockor ska lämnas in och byta batteri. Det ska köpas nagellack så ja har till svärfars 50 års kalas. Sedan ska ja hem och börja kratta lite då dom va här och grävde igår så vi kan så där det behövs. Sedan åka och kolla hur mycket trall som behövs och självklart tvätta alla svett kläder och sängkläder.
Man måste fördriva tiden hela tiden nu :)

Längtar redan !!!

Nu är hår och tid beställd :) Så den 28 Aug får ja bli fin i håret igen. Nu fin färg och långt hår. Tur att det finns så många "fusk" knep att ta till :) Med lite nytt hår och mitt förra löshår som jag spara så kommer detta bli super.

Nu ska här tas tag i toan. Alla lådorna ska rensas och skit ska slängas. Hatar att spara på grejer ja inte använder så det åker i soporna. Bort med gammalt och in med nytt !!!!

Mera hår.

Nu har jag bestämmt mig för att göra om mitt hår. Lös hår i och fixa til mig. Först mena ja att ja skulle göra det i september men vill nog göra det lite tidigare ändå. Vill inte va korthårig längre och eftersom min frisyr har växt ut helt och finna inte kvar alls så måste ja hitta på med nått. Håret va ju i stort behov av att klippsa av när vi kom hem från thailand då det va så slitet och såg verkligen inte fint ut. Nu växer det ju ut tillbaka och blir långt igen så det funkar bra för mig. Men under tiden så kan ja ju fuska lite :)
Kan nog säkert va skönt att komma till frisören och lyxa sig lite oxå när man är hemma och mamma ledig.
Så i morgon går ja och bebis magen till mickan och beställer tid och hår !!!

2 dagar till

Ja då plusar vi på en dag till då. Hallå liten där inne.. Du ska ju komma ut och inte va kvar där inne. Är mammas mage så skön alltså.. Fast rygg och fötter/ben börjar på att ge upp nu. Gör mindre skönt och jag tycker det är jobbigt att gå vissa dagar. Har gått upp.. Ja hör och häpna 20 kg.. Den ni. Fast jag vet inte riktigt vart alla dom sitter. Men med mera vätska i kroppen än vad som rymmer fryken så är det väl inte så konstigt. Men det försvinner sedan när man får börja röra på sig. Läste idag iaf att man helst inte ska amma sina barn direkt efter när kroppen har mjölksyra i sig. Men behövde inte pumpa ur eller så utan i så fall vänta tills kroppen "lugnat" ner sig. Men eftersom vi här hemma i vår familj även ska ge mjölkersättning så löser det sig :)

Märker att man får mycket "uppmaningar" hit och dit om hur saker och ting ska göras, hur det ska skötas och hur vi ska leva våra liv. Eftersom vi i den här familjen levere ett väldigt aktivt liv så hade vi tänkt fortsätta med det. När jag får en fråga eller när jag ser någon höja på sig ögonbryn så brukar ja ge mina kära vänner som "förebild" till vårt liv eller hur man ska uttrycka sig. Ja vi kommer fortsätta med fotboll och hästar i denna familj så länge som vi själva väljer att ha det så och inte på grund av att någon annan "tycker att det är lämpligt" att sluta med vissa saker.

Nej nu är det dax att tag i dagen här hemma på gräddhyllan. Städade och putsade fönster igår iaf så idag ska ja göra en IKEA lista tror ja :)

Let´s get ready to ruble


Soffan och hejja Sverige nu !!!!
Då kör vi !!!


Ny vecka igen.

Ja då va det Tisdag igen och jag och bebis går in i V.41 idag och fortfarande inget :)



Så i eftermiddag ska ja ta fram städ grejerna igen. Få bort lite skit och kanske putsa fönstren för jösses va pollen det är på dom nu. Ser knappt ut på grund av den gula hinnan. Kolla till Frasse man oxå.
Beror lite på min ork. Har inte sovit en blund i natt på grund av åskan. Får alltid panik av första åskan på året gå frund av när den slog ner i vårt hus. Livrädd att det ska hända igen. Så i natt bara låg ja och lyssna och va uppe och vandra. Skit åska. Men bara den får gå några gånger så brukar ja vänja mig in på sommaren.

5 veckor kvar tills min andra hälft har semester. Det ska bli skönt att få ha han hemma lite. Få umgås och bara slappa och ha de gott !!
Måste bara vila en sväng nu. Tar med mig boken och förbukar några sidor till så får det bli dagens to-do sedan.

Utsatt datum men ingen liten. Nada.

Ja då va den STORA dagen här och det är meningen att det sak komma ut en bebis. Dumma datum som man stirrar sig blid på !!! Jodå jag vet att det kan ta några veckor till. Om jag skulle få 100:- för varje gång ja fått höra den komentaren så skulle jag va miljonär nu !! Så jag tackar på förhand, Den komentaren är nu mera förbrukad hos oss och vi förstår det själva !!!
Desperat som jag är så greppar ja i allt man läser om hur det ska dra i gång en förlossning. Men har insett att det kvittar. Bebis kommer ut när den är redo och inte när mamma & pappa vill. Varje liten grej ja känner så tänker ja att nu börjar det, Nu kanske vi snart får åka men så ger det sig och dagen blir lugn.
Vete fasiken vad ja ska fördriva dagarna med längre. Huset är skinande rent och tvätt hinner inte ens landa i korgen innan ja har tvättat det.
Ska iaf ringa hovslagaren i morgon och se när han kan komma och ta Frasse. Tar hovarna nu så är han fixade lagom tills han åker på grönbete. Tänk om den lilla mannen bara kunde bli super bra nu när han får åka på bete.
Börjar nästan på att fundera på hästpratare fast ja inte tror ett skit på det. Men som sagt, är man desperat så är man !!!




Att rulla sig är allt livet det :)

Då skulle det va noll i morgon...

Ja i morgon är dagen D då. Men inte så mycket som en enda liten värk i magen :) Nej hon har bestämt sig för att stanna ett tag till. Har prövat med allt som man kan pröva med. Städa,klippa gräset, åkt på guppig väg, ätit stark mat mm.. Men nej då. Så ja ser det som som så att jag får sova ett tag till på morgonen :) Så just nu sitter ja och i badrummet med fötterna i ett kallt fotbad då det kliar i dom så de så blir tokig.

Annars så har helg gått i familjens tecken totalt. Varit ute i solen och myst precis hela helgen. Tror banne mig ja till och med fått lite färg på mig och ser lite brun ut i ansiktet. Det tackar vi för !!! Lagat till poolen oxå se om det torkar någon gång så kan påbörja påfyllningen av den.

Bebis kom ut nu !!!


Det är bara Torsdag. Sweet !!!

Har varit hem till Oleby och hälsat på familjen. Kära broder kom i natt :) Nu har det landat några varma smörgås i magen och jag väntar på att familjen ska komma så vi kan åka och titta på hjärtat när han spelar fotboll.
Sedan ska ja bara mysa med min familj precis hela kvällen :)
Elias har beställt en tur till stallet för att få se på alla djuren. Det är alltid obligatoriskt när dom är här :)

Mag kontroll : Helt lugnt. Känner nada. Elias säger att Kusinen kommer på tisdag och han sa ju direkt när vi berätta att vi skulle ha barn att det va en tjej i magen så han kanske har rätt i detta med :)

Idag är det Daniels dag !!

Hipp Hipp Hurra för min finaste man idag :)



Gick upp med han i morse och åt frukost :) Försökte svina på han att öppna sitt paket men nej då.. Här skulle väntas tills han kommer hem.. Jösses, NÅtt sådant skulle ja aldrig få för mig om det erbjöds att öppna det på morgonen :)
Magen är super cool så någon bebis på samma dag kommer det då inte bli så du får en egen babe ;)

Har börjat dagen här nu med en banan och jordgubbs milk shake:) Ja är det inte gott så säg !!!
Ska försöka dra upp hunden som ligger och snarkar värre än någon annan för tillfället. Han måste ut och kissa för idag ska vi iväg till barnmorskan igen och kolla läget.

RSS 2.0