Stackars lilla goa Frasse

Vilken helg..Den började i rabalder och slutade i skit...
Tidigt igår morse ringde dom från stallet. -du måste nog komma för din häst mår inte ritkigt som han ska.
flög upp ur sängen, på med kläderna och fick i mig en tallrik med yoghurt så ja inte skulle svällta i hjäl.
Frasse va dunde hängig när ja kom fram. Tempa han och de visa sig att han hade 39,7. Maten den rörde han inte ens utan bara stod i ett hör helt apatisk. När vi väl börjar gräva i saker och ting så tror vi att han kanske inte har fått mat i sig sedan lördags morgon. Men är inte säker då han går med flera i hagen. Ringde iad distriktsvet. som skulle komma. Under tiden hämta ja lite äpplen. 2 st fick i sig sedan va de bra. Varmt betfor vatten däremot de drack han som bara den. Åkte hem och fick lite mera mat i magen medans ja vänta på vetrinären men till slut så kom hon allt.
Inge fel i munnen. Tarmarna kändes bra när hon kände så hon trodde att han fått feber virus. Tog lite blodprov som skulle analyseras för att se. Men och spruta han och efter någon timma så åt han lite sakta. De va lite lite men han fick i sig nått iaf.
Tog temp på han igen  och nu va den nere i 37,8. Han åt även lite av sin mat igår kväll. De va heller inte inte mycket. Men han fick i sig lite mera.
Vetrinären ringde och helt plötsligt va de inte ett virus längre trodde hon. Utan nu är de en bakterie han har i kroppen. Dom vita blodkropparna va inge vidare. Så idag skulle de skickas vidare på yttligare analys. Så ja väntar spänt på att dom ska ringa idag så ja får lite svar.... Så just nu lever ja i ovishet !!

Torsdag är ändå en härlig dag.

I morgon är de äntligen fredag och ja får vila lite :)
Har varit så sjukt trött denna vecka.  Ska iaf göra mig ett försök på att städa undan här hemma på lördag. Babe ska på cup så ja tänkte att ja ska göra ett handtag här hemma. Golven behöver skuras och tvättkorgen börjar att fyllas på.
I morgon kommer hovslagaren och ska fixa till fötterna på frasse så han bli snygg igen.

Men jösses, Kolla på Sofias änglar i veckan. Men att ja inte grät ihjäl mig. Ja led med den stackars familjen så de va inte sant. Alla nu som såg vet vad ja menar. JA va helt tagen efter programet och vätske nivån i kroppen va nog slut efter alla tårar !!!! Vilka små problem man har egentligen om man jämnför med vissa. Ska verkligen tänka mig för i fortsättningen !!!

Idag har bebis barnvagn beställts. Efter en massa velande hit odh dit så belv de en Brio. En röd in Brio :) Köpte bara en ligg del nu då vi kom fram till att sittdelen köper i längre fram i fall vi vill ha en anna färg på den. Efter som de inte är några insattser som ska ligga i någon så funkar de ju utmärkt att göra så.
Ska bli så roligt när vi får åka och hämta den :) Vår fina röda Brio.

Men nu tänker ja iaf skryta lite. Gör inte det ofta och skryt har ja lite svårt för MEN, :)

Dett har nu hamnat i familjens ägor och hit kan ja åka precis när ja vill. Jag kan utnyttja de precis när ja vill.
Mamma & Pappa har ju köpt sig ett eget hus i Spanien och ja är så glad, framför allt för deras skull att deras dröm äntligen har gått i uppfyllse. Ja längtar tills ja får ta med mig min egna lilla familj och åka ner. 3 sovrum så de finns gott med plats. Egen pool och 10 min till havet :)







Paret är dom som dom köp huset av så dom följer inte med i köpet ;)  Så nu har ja skrutit klart men ja va bara tvungen ;)


Måndags kväll

King ligger i soffan som vanligt och sover. Själv sitter ja i soffan med datorn i knät och mår illa.. Mår jätte illa men de blir lixom inge mera än de. Vore skönt om de bara kunde bryta ut och sedan va över. Förmodligen så är de ju inte kräksjukan men bara sluta.
Bergström & Anton kom på kaffe och nu sitter killarna nere i bodegan och spelar lite fifa :) Själv så väntar ja på att att kl ska bli 9 så CSI ska börja.

Idag har nog varit den mest händelselösa dagen/kvällen på länge. Men de har faktiskt varit skönt. Bara ligga i soffan och ta de lugnt.
Med tanke på dom foglossningar ja har så blir man bra trött. Vissa dagar så har ja så ont så ja kan knappt gå. Benet bara "låser" sig. Vad trött man blir av att ha ont. Trodde inte att de skulle sätta sig på tröttnerven så.. Men de gör de. Tror inte min kropp av gjord att va gravid. Just nu känns de inte så. för nu har ja ju inte gått med detta i några vecckor utan nu pratar vi månader. Barnmorskan vill sjuksriva mig men ja vill verkligen inte va hemma så länge. Jag kommer bli galen av att bara va hemma. Har som sagt ansökt om 2 sista månadarna men de vet ja ju inte om ja får ens. Men de känner ja är helt ok i så fall.
De är tur att vi har Daniels kryckor kvar här hemma sedan han stuka foten så ja har nått att stödja mig på i bland :) Men de är ju samtidgt värt att ha ont när man vet varflr man har de  :) De är ju nått fantastiskt som kommer ut av de.

Borsta tänderna och ta turen med Mary Kay och sedan krypa ner under täcket :) De är vad ja ska göra nu.


Stilla och skönt

Vilken stilla helg de har varit här hemma på Berggårdsvägen.
Igår va vi och såg på Gränsen med alla "kändisar" Måste säga at de va en väldigt bra film !!! Den hade dom lyckats riktigt bra med. Vill ja absolut se igen.

Måste säga att ridturen idag va underbar. Inga långkalsonger. Inga termobyxor utan endast ridbyxor. Kunde helt plötsligt röra mig helt smidigt i sadeln :) Solen lös och ja frös inget.  Ja de va ljuvligt vill ja lova !! Men nu är solsidan sed och ja väntar på att Morden i midsomer ska börja :) De är grejer de !!

Trevlig söndga kväll på er.

En Fredag som kunde ha blivit så mycket

kl är 10 på kväll och jag har precis vaknat. Som vanligt :) Gud att man kan va så trött hela tiden. Är ju sjukt de här. Känner ju inte igen mig själv. Liv och rörelse är ju mitt liv men inte nu du.. Ja jag hoppas detta snart går över för jag vill orka rida och ta mina långpromenader som ja brukar.

Idag har de inhandlats lite blommhyllor till vardagsrummet och nya fräscha blommor :) Grönväxter och orchideer är min smak de !!! Har massa orchideer som står nu och ska ta ny blomm så de fick helt enkelt bli fina grönväxter som fick följa med hem idag i stället.
Babe hitta en super snygg lampa på bosättnigen oxå som nu pryder vårt fönster i vardagsrummet vid trappen.

Ja denna kväll bjöd inte på så mycket mera än de blev lite flygade jacob i magen. Mums..Det är inte fel de !!!
dricka 4 liter saft som är min pasion just nu och sedan borsta tänderna tror ja.

När ja vakna så låg de någon i soffan som även hade sovit lika gott som mig :)





Tur att vi har Daniel ja och King så vi har någon som är vaken i vår familj iaf ;)



Bebis och jag har nu delat kropp i 21 veckor och 3 dagar:





De är så de börjar bli en riktig mage nu. Känns jätte konstigt att se sig själv. Tror att ja fortfarande inte har vänjt mig vid att bli större men ja vet ju att de bara är början. Undra hur mans er ut innan de är över...






Så nu är ännu ett fönster fixat här hemma.
Får ta rsten i morgon.


Men nu mina kära ska här gå och läggas.

Sov gott världen !!!!


Äntligen

Åhh.. Äntligen är de fredag. Som ja har längtat !! Ingen speciell helg men bara skönt att få va lite ledig !! Jag behöver sova. Bebis gör mig otroligt trött vill ja lova !!

Igår satt ja och slösurfa och jösses va mycke fina bebis kläder ja hitta :) När börjar man köpa alla prylar ? Är de tidigt eller ska man kanske börja samla på sig lite. Vi har bestämmt att barnvagn,säng bilbarnstol och skötbord vill vi ha nytt och inte saker som är ärvda. Vi har hittat i stortsett alla asker som vi vill ha men vi kollar lite till så får vi se om de dyker upp. Ska kolla lite i Borså när vi ska dit för där har dom mycke söta affärer :) Ska försöka planera in ett besök snart. Känner att jag behöver komma ner och gosa med mina små goa brorsbarn lite :)

Men nu ska här hällas i första muggen av kaffe för dagen och försöka få den här dagen och gå oxå..


Onsdag, Veckan går nu åt rätt håll.

Idag ska ja minsann ut och rida om Daniel får hämta mig från stallet :) De suger i ridtarmen så !!!  För att inte prata om att de suger i träna på banan med frasse tarmen. Åhh vad ja längtar tills ja får göra de igen :) då ska svetten rinna av oss båda igen ;)
Fick ridsport i veckan och hitta en ny förälskelse.. Dunder snygg valack på 173 cm. Men de får va. Att ha 2 hästar som ska va inhyrda  när man ska va hemma och mamma ledig är väl kanske ingen höjdare och Frasse är de VERKLIGEN inget fel på så :) Jag älskar min lilla pålle. Han är som en enda stor nalle björn. Tyvärr så förstår han inte sin gene storlek i bland när han kommer och ska va go :) Han är allt min prins han. Vi kan varandra utan och innan till i stort sett. Tänk byte av galopp och hästen gör det.

Helg snart igen och familjen Frykedal/Engström ska på Bio på lördag. Eftersom ja har en sådan bedårande man som fixat och trixat med saker till filme Gränsen så får vi gå på röda mattan på lördag. Den ni.. Hur ofta får man gå på den. Nu är den ju bara här i torsby då, men röda mattan som röda mattan ;) ska de va fint så ska de va lixom.

På fredag är de Åsa och Lena tid när ja slutat. Inga killar bara vi fina flickor och våra bebisar. Kaffe och några timmars tjat om allt mellan himel och jord. De gillar vi !!!!!




Ja skulle vilja ha Fredag.

Tog mig igenom hela dagen på jobbet igår. Trodde att de skulle bli sängen för mig men ja känner mig lite piggare idag. Kom till och med ut på en promenad när vi kommit hem. Tog ju sin lilla tid att ta sig runt men hem kom vi till slut.

Råkade somna tvärs över sängen när vi ätit. skulle bara vila benen högt med tanke på att springet hade kommit igång trotts promenaden. Sllutade med att babe väckte mig några timmar senare och undrade om ja inte skulle gå och lägga mig på riktigt i stället.  Vaknade som vanligt i natt. Skulle kunna ge vad som helst för att få sova bara en hel natt.De vore väldigt skönt.

Har skickat in mina papper till försäkringskasan oxå så nu väntar vi med spänning för att se vad dom säger om allt. Ja håller tummarna men vågar då inte hoppas på nått alls. Har lixom aldrig haft nått med dom att gjort men... Ja vi får se. Vore väldigt skönt för min kropp om de gick igenom iaf.

Idag hade ja planerat in en liten ridtur men tyvärr så får ja nog hoppa över den då foglossningen gör sig allt för påmind idag.

Idag har ja och bebis delat kropp i 21 Veckor :) Jösses. De va ju igår ja fick reda på att ja va gravid. Magen börjar puta rejält och vågen den går nu uppåt.. Och helt pötsligt kna ja börja räkna åt andra hållet. Ja har redan gått halva tiden. Jösses. Man kanske borde kolla på lite saker som man måste köpa på sig. Men de hinns. Är ju en hel evighet kvar ;)


Dumma näsa

Dagen idag kommer bli en dunder dag.. NOT.. Har inte sovit en blund sedan kl 1 i natt. Då vakna ja och skulle tydligen inte somna om. Va upp och kissa,tog lite nässpray, kollade så taket på alltanen va ok. Rasar ju ofantligt mycket snö nu så ja är lite orolig för de.
Men nu sitter ja här på jobbet med en tallrik yoghurt framför mig och rostat bröd. Halsen är tjock och näsan totalt igentäppt.. Skit..  Nyser och snyter mig om vartannat.

Men ja är lycklig ändå :) Ja lever med världens finaste !! Han som alltid ställer upp. Han som alltid finns där och speciellt nu när jag mår som ja gör. Han är förstående och hjälper mig med allt. får vårt barn bara hälften av hans gener så kommer vi få en ängel !!
När ja tänker på att de är vårt lilla  barn som ligger i min mage blir ja lycklig och ler för mig själv !!!
De va värt att stå ut med all skit i livet när jag inser att de va de här som vänta mig.
Att vakna upp och känna total lycka och trygghet, de är värt allt !!!!!


Äntligen :)

Det droppar från taket :) Underbart !!! Åhh härligt. Familjen klädde på sig och va ute ett tag. Snön skottades bort och lite bus med king i snödrivan :)
Tyvärr såkade babe ta i så mycket så han fick nackspärr så man sitter i soffan med halsduk och ja hoppas allt gå över på han snart så han inte får jätte ont.
Själv har ja fyllt i pappren till försäkringskassan och skrivit ett bifogat brev om mitt jobb så nu håller vi tummarna över att de går vägen. Har iaf ansökt från 6 April.

Nu ska ja knalla ner i källaren och starta en maskin och håla lite. Idag ska annars bli en slapp dag helt och hållet :)

Fast först på tapeten står stallet då frasse ska få lufta sin päls ett tag.

Lördag

Klockan är 13,00 och ja sitter här i köket och lyssnar på -inte utan dina andetag och tänker på världens finaste bröllopspar som i sommras lovade varandra evig kärlek :) Fantastiskt !! Får nästan tårar i ögonen igen.

Kl 10 va både ja och frasse ute på tur idag. Va så skönt att komma ut i luften. Nästan inte en människa ute. King har fått sin promenad och första koppen med kaffe har landat i strupen.

Ska måla lite i källaren sedan, till oleby så pappa får fylla i pappren som ska skickas till försäkringskassan. Sedan ska ja lyxa till de med ett rejält skumbad. De är gött de :)

Men först så ska ja plocka lite här hemma. Ja ni som känner mig vet ju att allt ska va på sin plats och inga saker drällandes ;)

Ha en underbar lördag alla !!!

Ja gillar Fredagar

Hmm.. Undra vad ja ska göra idag. Känner mig lite kryare nu iaf. Huvudet gör inte fullt så ont längre :)
Ja nått ska ja väl hitta på med när ja slutat.

Nu börjar ja förstå de där med vad folk menar med att de kommer bli förändringar i livet när man blir gravid med både människor och livet i allmänhet. Först nu som ja börjar känna av de. I början gjorde ja inte de men nu.. Och de kommer ju inte bli bättre när bebisen väl kommit ut. Men de är väl så. Inget att sörja över egentligen utan bara att gilla läget. Ser ju väldigt mycket fram emot förändringen som kommer så de är inte de :) Ja längtar efter bebisen så oj oj !!! Skulle vilja att 6 Juni va nu :) en ny fas i livet !! De gillar vi stort.

Kanske skulle dra till att köpa lite blom hyllor idag till Vardagsrummet. Aaa de är nog de som får hända.

Like !!

Så jävla bra !!

När skivan kommer så ska ja köpa den, Inte ladda ner utan verkligen köpa den !!




Hej till världen





Upp och nervänd, Benen i kors och Armarna för huvudet. Så pressenetrade sig våran lilla tjej för oss :)
Vrång från början, Morsarven säger Daniel ;)
Nu vill ja att dessa 20 veckor som är kvar ska gå fort (eller när hon behagas titta ut)


Fantastiskt

Åhh.. igår va de magiskt :) Allt gick så bra. Har världens finaste bebis i magen !!! Allt såg jätte bra ut va lite vrång och ville inte gärna va med på kort dock men ;) Daniel säger att de va morsarven.... Vet även vad de är för liten krabat och namn kan nu börja funderas på rikitgt :) Kommer berätta här vad de är men väntar bara lite till då dom som vi själva vill berätta de för inte har fått reda på de ännu. Så kanske i kväll.
Men är iaf 100 Kg lättar när man fick reda på att allt såg bra ut !!
Så nu ska vi beställa våran vagn som vi har bestämmt oss för och även bilbarnstol.
De vi till slut fastnade mest för blev en Brio. Helt otippat måste ja säga.. Va ju de absolut sista vi skulle ja men ja där ser man :)



Så den röda kommer att få flytta in hos oss :) Snyggt med röda barnvagnar tycker ja !!

Fotboll Fotboll

Igår va de fotboll för hela slanten för mig och hanni. Cup i stan och de kan man ju inte missa :) Vi hejja,buade ut domaren,skröv oss av nervositet och klappade åt mål så händerna gjorde ont.  De va inte dom lag vi hejja på som vann men vinsten gick iaf hem till Torsby och de va huvudsaken de :) Mest spännade va straffläggningen mellan Torsby och Nordvärmland.. Oj oj.. Vilken rysare !!! Men de slutade ju lyckligt till slut efter en jävla massa straffar. Så nu får vi vänta ett helt år igen innan de är dax igen.

Från kl halv 1 på dagen till 10 på kvällen med nästan bara sittande så gjorde både rumpa och mage ont. bebis tyckte att ja suttit för mycket så de började trycka både här och där. Väl hemma så somna ja och King på 10 min tror ja :)

Idag har varit en slapp dag. Stallet är ju vardagsgöra. Annars så har de bara plockats lite här hemma och gått en liten promenad i de varma vädret. Underbart att kunna va ute utan att behöva att långkalsonger på sig :)

Skulle ha tvättat men de vår va tills i morgon.

Nu ska ja slappa i soffan och se om de är nått bra att se på TV (risken är väl liten ) för i morgon är en stor dag :)

Beslutsångest

Någon som har erfarenhet av Canada Snow skorna ? Är inne på ett par riktiga Uggs.. Men nu har ja hittat Canada Snow skor som ja tycker är så snygga men vet inte om dom är varma ?
De borde dom ju va med tanke på att de är fårull i dom dock.







Någon av dom är canada skorn tror ja ska få flytta in i min garverob i morgon :)


En fredag med Bebis i magen

Fredagskväll och ja har äntligen landat i soffan. Jobbat,tömkört hästen. plockat lite här hemma, varit och fikat hos Daniel syster så har vi gjort några inköp till vårt kök idag. Tänkte att vi va ju tvungen att att utnyttja presentkorten vi fick på Vackra hem. Så där hitta vi en jädrans stor lyckta som vi köpte och ställde vi det stora fönstret + att King får de mysigt när han ska äta :)







Sedan köpte vi oxå några lyktor som som vi hängde i de andra stora fönster





Fått upp TV på väggen i köket oxå så nu väntar vi bra på att dom ska komma och dra alla kablar så vi får kanaler även där :)
Fast nu får de nog va bra med TV ett tag. Denna ska är ju lätt att ta ned så den kna v ha ute på verandan till somaren. De kommer ja att gilla !!!





Nu ska ja titta på Criminal Minds. Upp tidigt till morgon och ge hästarna frukost sedan ska ja se på babe hela dagen då han spelar fotboll för hela slanten :)


Nu är de nog med julen.

Frukosten har landat i magen och nu ska stöket börjas.. Idag ska julen städas ut. Kommer bli tomt. Men ja får fixa till de på att vis :) Har väntat på att mina orchider ska börja blomma igen men de händer absolut inget så idag åker dom nog ut och nya blommor får inhandlas i stället.
Blomhyllor ska köpas in och sättas upp i vardgastummet oxå. Fick för mig först att vi inte skulle ha några där men ja har ombestämmt mig där nu :) Ser för kalt ut har ja insett.

Tur att de är så dåligt väder ute så man bara vill va inne hela dagen. För då kommer ja få massa gjort !!

Go morgon Världen.

Sitter här i mitt lila kryp in och kollar när snön faller ner där ute. Mysigt är de allt :)
I morgon är sista dagen igen för lite extra ledigt. Skönt. Mamma undra om vi skulle åka till Karlstad och kolla lite Bergvik och IKEA. Vem gillar inte IKEA. Kan ja kolla lite mera på vad som vi behöver och sedan ta med darling så han får tycka till. Har ju ett helt bebis rum att inreda :)

Idag hitta ja vaggan ja sökt efter en längre tid. Måste hem och visa och se vad mister tycker. Ja bara älskar den. Skulle passa perfekt att ha inne i sovrummet och den vanliga sängen i bebis rummet. Ja vi får se vad han tycker helt enkelt :)
Barnvagn har vi oxå bestämmt oss för vad vi ska ha. Kommer beställa den bara vi varit på Ultraljudet på måndag så man ser att allt ser ok ut och att den lilla krabaten lever och mår bra där inne. Annars blir allt mamma & pappa väldigt ledsna :( Tror de är bebis ja känner i magen men ja är inte riktigt säker på det. Vet ju inte riktigt hur de ska kännas exakt men ibland känns de som en kolsyrepatron eller en fisk i magen :) Just nu kurrar de bara för att ja är hungrig så lite frukost kommer sitta fint nu.


I bland bara gillar man värmen mera.

       

   

     

     

   





NU förstår ni varför man vill tillbaka....


Jag älskar fina vinter dagar

Vilken härlig helg med härligt väder de varit. Igår blev de promenad båda förmiddag och kväll. En underbar ridtur med hästen. Precis såna dagar som ja gillar. Idag fick de oxå bli en timmes promenad. Att de är så skönt att va ute. Ja skulle nog aldrig fixa att inte va få va ute i friska luften.
Källaren har fått sig ett pyssel och vi ska nu skissa upp hur vi vill ha de där nere sedan kommer hjälp :) Ett sådant erbjudande kan man ju inte tacka nej till !!! :)
Så nu ska vi bara bestämma hur vi vill ha de. De är nästan svårare de känns de som.

I morgon ska de jobbas igen efter ett tags ledighet. Är ju bara 3 dagar så de går. Så är de bara 1 vecka kvar tills Ultraljud. Uhh, Nervös som bara den för de. Tänk om.. Tänk om.. Men så får man egentligen inte tänka. Men ja är som sagt bra nervös.

Men nu blir de slappa i soffan för hela slanten. Wallander x2 på Canal+ så de kommer ja tillbringa tiden till innan kl blir 9 och nya midsomer börjar :) De är de bästa ja vet !!!

HA en trevlig kväll gott folk.

En perfekt första dag på året.

Ännu ett år har passerat förbi i livet. Ett år som bestått av hus äganden, renovering, en skön underbar sommar med allt vad de tillhör.  En höst med otrolig glädje då vi fick reda på att vi ska få en liten groda :)

Igår kväll åt vi gott,spelade spel i glada vänners lag. Helt plötsligt va kl halv 3 inna ja kom i säng.

Kunde ju inte sitta inne idag när vi vakna när de va ett sådan vackert väder ute. Tog en promenad och King behlvde för en gångs skull inte frysa i hjäl. De va så skönt i solen. Lite slapp i soffan innan ja åkte till stallet och tog en lång tur med hästen. Solen värmde så skönt och de känndes nästan som att de va vår i luften !!

Ja hoppas dagen i morgon blir likadan.

Men nu ska ja bara slappa ett tag till och se sedan se vad kvällen har att erbjuda för spännande.

God fortsättnimg på er alla.





RSS 2.0